A válogatott szünetet követően a hétvégén újra fordulót rendeznek a Tippmix Női NBI/A bajnokságban, Milos Pavlovic tanítványai a megerősödött DVTK ellen lépnek pályára idegenben.

Közel egy hónap telt el a Vasas Akadémia legutóbbi mérkőzése óta, a PINKK elleni győzelmet követően ugyanis szünetelt a bajnokság a válogatott összetartások és felnőtt Eb selejtező miatt. Jó ritmusban zártuk az első etapot, egy szoros CEKK elleni mérkőzést követően sikerült behúzni első győzelmünket az idei kiírásban. Újult erővel vághatunk neki a folytatásnak, ahol végre saját súlycsoportbéli ellenfelekkel mérkőzhetünk meg. Az ELTE BEAC Újbuda, TFSE-MTK és BKG-PRIMA Szigetszentmiklós elleni találkozók előtt azonban vár még ránk egy komoly feladat, vasárnap ugyanis a DVTK megújult otthonába látogatunk.

A Vasassal ellentétbe a diósgyőri gárda komoly változásokon esett át a válogatott szünet után, visszatér ugyanis a keretbe a DVTK tavalyi húzóembere Keyona Hayes. Az amerikai légiós eltiltását töltötte a bajnokság első hónapjaiban, a hétvégén azonban újra bevethető lesz a miskolci kispadról. Hiányzót is pótoltak a borsodiak, Snezana Bogicevic sérülése, valamint Madgyessy kiesése lépésre kényszerítette hétvégi ellenfelünk szakmai stábját, amely ezáltal irányító poszton is erősített. A tavalyi szezonban a PINKK-et erősítő, majd idén Szekszárdra igazoló amerikai, Leslie Vorpahl tette át székhelyét Miskolcra, aki szintén pályára léphet már a hétvégén.

„Egy jócskán megerősödött DVTK vár ránk a hétvégén, ez persze nem jelenti azt, hogy feltett kezekkel utazunk Miskolcra. Rendkívül okosan és taktikusan kell játszanunk, hiszen egy érett és tapasztalt csapat ellen fogunk megmérkőzni. Meglátjuk, hogy a szünet milyen hatással volt a csapatokra, mi a megfelelő módon regenerálódtunk és készültünk. Fontos lehet egy jó rajt, az utóbbi időben ugyanis többször kellett rohannunk az eredmény után, ami rengeteg energiát felemészt” – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A DVTK – Vasas Akadémia bajnoki találkozó szombaton 14:30-kor kezdődik a DVTK Arénában.