Nem tudott teljes létszámmal utazni a Vasas Bolhák a gyerek bajnokság második fordulójára, ahol két mérkőzés is várt csapatunkra. Nagyot küzdöttek a lányok, a győzelem azonban nem jött össze ezen a hétvégén.

„Ebben a fordulóban sok játékosunk hiányzott karantén és betegség miatt, négy játékosunk pedig most játszotta élete első hivatalos mérkőzését. A kaszás lányok nálunk tapasztaltabbak és magasabbak voltak, ami nem segített a helyzeten. A nehézségeink ellenére a lányok szépen küzdöttek. Nagyon figyeltek, és igyekeztek végrehajtani az edzői utasításokat. Védekezésben nehéz feladatot kapott és nagyot küzdött, ezért dicséretet érdemel Dávid Léna és Sárga Emese. Támadásban is volt már egy-egy jó akciónk és szép kosarunk” – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Vasas Bolhák – Óbudai Kaszások Girls 21-81 (4-25, 4-12, 2-2, 3-24, 8-18)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Dávid Léna 7, Tóth Fanni 5, Márton Gréta 4, Klemencsics Sára 4, Szabó-Iván Liliána 1, Ravasz Réka, Zsoldos Nóra, Lévai Júlia, Bakos Rozina, Sárga Emese, Kuntzl Anna

„A második mérkőzésen hozzánk hasonló ellenfelet kaptunk. Három negyeden keresztül nagyon jól tartottuk magunkat (23-18), sőt az első negyedet meg is tudtuk nyerni. Sajnos, a negyedik negyedre elfáradtunk. Nem futottunk vissza úgy, ahogy az előző negyedekben, és akciógólt sem tudtunk dobni. Dávid Lénát tudom kiemelni harcosságban, támadásban és védekezésben is. Gratulálok a lányoknak az első három negyed teljesítményéért” – értékelt Diósadi Deák Éva.

Kaszás Boys – Vasas Bolhák 41-18 (4-7, 10-2, 2-5, 7-4, 18-0)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Dávid Léna 10, Kuntzl Anna 3, Márton Gréta 2, Tóth Fanni 1, Zsoldos Nóra 1, Bakos Rozina 1, Ravasz Réka, Szabó-Iván Liliána, Lévai Júlia, Sárga Emese, Klemencsics Sára