Egy hónap szünet után játszott újra mérkőzést a Vasas Amazonok kenguru csapata, rögtön két nehéz ellenfél várt a lányokra. Nem tudtak még teljes kerettel pályára lépni lányaink, azonban így is keményen hajtottak mindkét találkozón.

„A mérkőzést nagyon megilletődve kezdtük, sok buta kosarat kaptunk, támadásban pedig nem indultunk el a gyűrű felé, nem volt a lányokban bátorság, mindenki a másikra várt. A második negyedben lendületet kapott játékunk, bátran, sok lepattanóval és okosan játszottunk, így meccsben tudtunk maradni. Sajnos rengeteg büntetőt hibáztunk (20/32), így nem tudtunk közelebb kerülni a Csatához. A védekezésünk hiába volt jó, támadásban lassúak voltunk, nem tudtunk könnyű kosarakat szerezni. Jó volt látni, hogy a lányok nem adták fel, küzdöttek és harcoltak az utolsó percben is, azonban még nem tudtuk felvenni a kesztyűt ellenfelünkkel. Több olyan játékost is be tudtam cserélni, akik idén csatlakoztak hozzánk, vagy ez az első szezonjuk, rájuk nagyon büszkék vagyunk. Ezen kívül kiemelném Toman Zsófit, aki „rutinos” játékosként a hátán vitte a csapatot a 22 pontjával” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Csata Garfield – Vasas Amazonok 53-50 (16-8, 20-23, 10-4, 7-15)

„A második mérkőzést nagy lendülettel és sok ponttal kezdtük. Bátorságot és elszántságot láttunk a lányokon, ennek pedig nagyon örültem. Sajnos a második negyedben kicsit megilletődtünk a Honvéd védekezésétől, nem tudtuk áthozni a labdát a félpályán, a sok eladott labdából pedig ziccereket kaptunk. A félidei büntetőzésünk megint katasztrofálisra sikeredett, a magunknak ásott veremből pedig nem tudtunk kimászni a harmadik negyedben sem. Az utolsó etapban már csak futottunk az eredmény után, de nem tudtunk közelebb kerülni ellenfelünkhöz. Összességében büszke vagyok a lányokra, hiszen egy hónap után most játszottunk először, több húzóemberünkre pedig nem számíthattunk ezen a fordulón. Bizonyítottuk magunknak, hogy mindenre képesek vagyunk, ha pedig a meccs elejétől hiszünk magunkban, nincs lehetetlen. Dolgozunk tovább, még hátra van egy forduló, szeretnénk minél jobban szerepelni” – értékelt Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – Budapesti Honvéd 66-75 (19-8, 15-31, 14-23, 18-13)