A Vasas Amazonok a hétvégén a Római Kaszások és a Csata Garfield ellen lépett pályára. A hiányzók ellenére győzelem is született, lányaink nagyot küzdöttek.

“A második kenguru fordulónak nagyon sok hiányzóval vágtunk neki a jelenlegi helyzet miatt. Annak ellenére, hogy nem a megszokott felállásban kezdtük el az első mérkőzést, küzdést és győzni akarást éreztünk a lányokon. A második negyedben Toman Zsófi támadójátékának és Deák Zsófi védekezésének köszönhetően egy nagyobb előnyre tettünk szert (18-40), ezt pedig sikerült a végéig megtartanunk. Örültem, hogy sok bátor egyéni megmozdulást láttam, a lányok használták a különböző cseleket, illetve olyan játékelemeket is tudtunk gyakorolni, amiket frissen tanultunk” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Római Kaszások – Vasas Amazonok 57-83 (17-11, 18-40, 14-7, 8-25)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Toman Zsófi 45, Éber Janka 15, Deák Zsófi 7, Kövesdi Lujzi 6, Örsi Anna 3, Lakos Jázmin 3, Bogyó Laura 2, Sepsey Lilla 1, Juhász-Kelly Hanna 1

“Sajnos a második mérkőzést fáradtan, dekoncentráltan kezdtük, sok eladott labdánk volt. A második és a harmadik negyedben bátrak lettünk, küzdöttünk és elhittük, hogy mindenki, aki a pályára kerül el tud indulni a gyűrű felé. Annak ellenére, hogy nem sikerült mindkét meccset megnyernünk úgy gondolom, hogy a hiányzókat ügyesen pótoltuk, mindenkinek sikerült pontot szereznie és a sok nehézség ellenére nagyon büszkék lehetünk. A következő fordulóig még keményebben fogunk dolgozni. Reméljük, hogy a többiek is hamarosan csatlakoznak hozzánk, mert nagyon hiányoljuk őket” – értékelt a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

Vasas Amazonok – Csata Garfield 31-65 (3-15, 15-20, 7-10, 6-20)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Toman Zsófi 14, Éber Janka 5, Kövesdi Lujzi 4, Deák Zsófi 3, Örsi Anna 2, Sepsey Lilla 1, Szabó Emma 1, Bogyó Laura 1