A Vasas Amazonok kenguru csapata a 4. fordulóval kezdte meg a 2023-as évet, lányaink ráadásul rögtön két fiú csapat ellen bizonyíthattak. Megilletődöttségnek nyomát sem láthattuk, ráadásul a győzelemhez is nagyon közel jártunk.

Már a bemelegítésnél fegyelmezett és profi volt a hozzáállás, ez meg is látszott a kezdésünkön. Az első negyedet abszolút domináltuk, remek védekezés és éles támadás jellemezte a csapatot, rengeteg indításból és egyéni villanásból szereztünk fontos pontokat. A második negyedben azonban kissé megtört a lendületünk, gyengült az egyéni védekezésünk és támadásban sem úgy játszottunk, ahogy tudunk. Vérszemet kapva a fiúk átvették az irányítást és szépen lassan felzárkóztak. Az utolsó negyedre egál állással fordultunk, melyet végül egy ponttal elvesztettünk. Végig kiélezett és roppant izgalmas mérkőzésen maradtunk alul a szezon eddigi legjobb mérkőzésén. Büszke vagyok a lányokra. Gratulálok a Vasas Akadémia fiú csapatának a győzelemhez – mondta a csapat edzője, Ruska Norbert.

Vasas Amazonok – Vasas Akadémia U11 56-57 (25-6, 16-27, 7-15, 8-9)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Dávid Léna 15, Horváth Mira 10, Klemencsics Sára 7, Hujber Anna 5, Sárga Emese 5, Balázs Hanna 4, Jeszenszki Dorka 3, Gergely Lujza 2, Remete Zsófia 2, Kuntzl Anna 1, Szarvas Szinta 1, Juhász Janka 1

Nehezen tudtunk túllépni az első mérkőzésen, illetve fizikálisan is elfogytunk. Védekezésben rendre nem találtuk az embert, lemaradtunk róla, nem értünk vissza és hagytuk ellenfelünknek, hogy leszedje a lepattanókat. A hullámzó hangulatunk a játékunkra is kihatott. Hol felvettük a kesztyűt és harcoltunk, hol pedig megadtuk magunkat. A mérkőzés végére azonban újra erőre kaptunk és csodaszép kosarakkal közelebb zárkóztunk, ám késői volt már ez a feltámadás. Nagyon tanulságos hétvégén vagyunk túl, melyből sokat viszünk magunkkal. Kiemelem Dávid Léna hozzáállását és teljesítményét, mely kimagasló volt mindkét mérkőzésen – értékelt Ruska Norbert.

Kéksárga Zsiráfok – Vasas Amazonok 83-67 (22-7, 27-26, 21-12, 13-22)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Dávid Léna 19, Sárga Emese 16, Horváth Mira 7, Gergely Lujza 7, Klemencsics Sára 5, Hujber Anna 5, Balázs Hanna 3, Remete Zsófia 2, Jeszenszki Dorka 1, Szarvas Szinta 1, Törő Zorka 1, Juhász Janka