U14/B és U12-es csapatunk is edzőmeccset játszott a hétvégén, serdülő csapatunk a Törekvéstől, gyermek csapatunk a DVTK-tól kapott ki.

Vasárnap fővárosi barátságos derbit rendeztek Pasaréten, ahol serdülő B csapatunk a Törekvés ellen lépett pályára. Az első félidei szoros játékot követően a harmadik negyedben elhúzott ellenfelünk. Bár az utolsó játékrészre sikerült faragnunk a hátrányból, a győzelemnek a vendégek örülhettek.
„Hasznos mérkőzést játszottunk, ahol gyakorolhattuk a csapda elleni labdafelhozást és a labdás elzárás védését. Ezekben a játék elemekben még sokat kell tanulnunk, de talán fontosabb az, hogy a ziccereket bedobjuk és megfelelően védekezzünk egy az egy ellen. Vannak biztató jelek arra, hogy csapatjátékot lássunk a pályán, de még sokat kell küzdenünk ezért” – mondta a csapat edzője, Kertész Dávid.

Vasas Akadémia/B – Törekvés SE 30-39 (8-11, 10-8, 4-16, 8-4)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Benyovszki P., Halász L., Herzog B., Igaz E., Masier S. 2, Maróty Dalma 4, Maróty Dorka, Starosta T. 6, Szabó F. 2, Fogarasi K. 4, Mészáros T. 10, Balás N., Fábián Sz. 2


Egy nappal korábban, szombaton U12-es csapatunk is pályára lépett, Kiss Máté lányai a DVTK-t fogadták egy felkészülési mérkőzés keretein belül. A diósgyőriek láthatóan nem barátkozni érkeztek Pasarétre, ami visszarendeződésen és az indításokon is látható volt. Az indításokból pedig könnyű ziccereket ajándékoztunk ellenfelünknek, amit nem tudtunk viszonozni. Végig tíz pont alatti különbség volt a két csapat között, amit az utolsó negyedben négy pontra sikerült lefaragni. A végjátékban két kihagyott Vasas ziccert követően a DVTK büntetett, így kialakult a kilenc pontos különbség.
„Összességében sikerült egy fél szinttel feljebb lépni az eddigiekhez képest, de még mindig sok a kihagyott ziccer, lépéshiba és pontatlan passz. A palánk alatti embereinket külön dicséret illeti, védekezésben és lepattanózásban is jól szerepeltek” – mondta Kiss Máté, a csapat edzője.

Vasas Amazonok – DVTK 27-36 (4-8, 7+3 – 11+3, 6-4, 7-10)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Fábián Sz.: 8, Istenes I.: 3, Harmati E.: 8, Kaszás L: 1,
Kiss K.:1, Schannen Z.: 3, Lengyel L.: 2, Kiss Z.: 1
DVTK: Keller-Borinyik L.: 3, Deli B.:2, Tóth D.: 4, Berczy P.: 12, Gelsei-Jaczkó L.: 10, Kertész É.: 1, Tatai K.: 4