Kadett/B csapatunk Kecskemétre utazott a hétvégén, ahol rutinosabb együttessel találkozott. Nem sikerült jól a rajt, de kemény munka árán vissza tudtunk jönni a meccsbe. A félidőt követően felülkerekedett rajtunk ellenfelünk, így magabiztos kecskeméti siker született.

Nem kezdtük jól a meccset, így ellenfelünk hamar nagyobb előnyre tett szert, de nem hagyták magukat a lányok. Elkezdtek harcolni, okosan kosarazni és a félidő végére fel is tudtunk zárkózni, mindössze három pont volt a különbség 42 másodperccel a második negyed lefújása előtt. Ekkor jött 42 másodperc rövidzárlat. Dekoncentrált játékból buta eladott labdák és rossz döntések sora következett, aminek köszönhetően hirtelen kilenc pontra nőtt ellenfelünk előnye a félidőre. Ez volt az a pillanat, amikor a lányok feladták a meccset és megelégedtek azzal, hogy nem fogunk ezúttal nagyon kikapni. Csalódott vagyok, mivel ez a csapat az előző meccsek során megmutatta, hogy ennél százszor többre képes. Bízom benne, hogy a lányok tanultak a meccsből és legközelebb úgy megyünk majd pályára, hogy a játékosok is elhiszik, bármelyik csapatot legyőzhetjük ha csapatként játszanak, megfelelő hozzáállással – mondta a csapat edzője, Farkas Fanni.

Kecskemét KA/A – Vasas Akadémia/B 82-41 (16-13, 16-10, 24-9, 26-9)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Kárpáthegyi Léda 8, Mayr Lari 7, Tóth Frotti 6, Gedó Kata 5, Horváth Borsika 4, Dúl Fanni 4, Ács-Sánta Kata 3, Galavits Lili 2, Szíj-Krisánszky Zoé 2