Bár a Vasas Akadémia húsz pontos vereséget szenvedett a PEAC-Pécs otthonában, a játék képe alapján az NBI/A legfiatalabb csapata szoros mérkőzést is játszhatott volna. 

A hazai csapat nyitott jobban a mérkőzésen, az első pár pontot is ők szerezték, ám szerencsére sikerült az első negyedben nekünk is felpörögni. Bár pontatlanok voltunk, támadásban egész szépen tartottuk magunkat. A védekezésünk sajnos sok sebből vérzett, így nagyon sok (23) pontot kaptunk.A második negyedben folytatódott ez a tendencia. Támadásban megvoltak a helyzeteink, azonban rendre kimaradtak, és még a büntetővonalról is pontatlanok voltunk. A másik oldalon még mindig nagyon sok pontot kaptunk, melyekből sok elkerülhető hibából történt.A szünet után jól nyitottunk, és közelebb zárkóztunk (10 pont alá), de egy két egymásutáni hibával ismét tíz pont fölé engedtük az ellenfelünket, akik e különbséggel a tudatukban nyugodtan és stabilan játszottak. Ebben az időszakban centereink fault problémákkal is küszködtek, hiszen Heljic Sara és Karakasevic Mija is 4-4 hibával álltak.Az utolsó játékrészben Földi Attila több agresszivitást kért a játékosaitól védekezésben, azonban erre már nem volt erőnk, így nem tudtunk változtatni a mérkőzés végkimenetelén. Mindkét centerünk kipontozódott, így palánk alatt a PEAC könnyű pontokat tudott szerezni.

„Nagyon sajnálhatjuk ezt a mérkőzést. A különbség nem tükrözi azt, hogy milyen harc volt, és nem éreztem magunkat alárendelt félnek. Leginkább azt nem tükrözi, hogy mennyire kevés plusz kellene ahhoz, hogy egy ilyen mérkőzés akár ki-ki meccs legyen. Egy picivel több fegyelem, kicsivel több koncentráció, és partiban tudnánk lenni ilyen erős csapatok ellen, akár idegenben is. Ezek a hibák a fiatal keretünk számlájára írható, de reméljük, hogy munkával és a meccseken szerzett tapasztalatokkal ezeket ki tudjuk javítani, és fejlődni a közelgő megmérettetések előtt” – mondta Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

PEAC-Pécs – Vasas Akadémia 87-67 (23-17, 22-15, 18-16, 24-19)
Pontszerzők:
PEAC-Pécs: Vanloo 18/12, Wentzel 10, Simon 6/3, Tetemondova 4 , Imovbioh 24. Csere: Gémes-Sarok 6, Ruják 9, Pucz -, Radonjic -, Kovács –
Vasas Akadémia: Bach 13, Dombai 13/3, Varga 6, Heljic 9/3, Karakasevic 10/3. Csere: Tóth 4, Böröndy 9, Vukov 3, Hizsnyik –