Szombaton fontos mérkőzést játszott felnőtt csapatunk a PINKK-Pécsi-424 ellen. Hullámzó első három negyedet követően, az utolsó játékrészre továbbra is nyílt maradt a mérkőzés. A hazai csapat csakúgy, mint kedden a BEAC ellen, most is az utolsó másodpercekben szerezte meg a győzelmet.

A mérkőzés elejét jobban kezdték a hazaiak, akik nagyon lendületesen és jól védekezve kényszerítették ránk saját játékukat. Lassan kezdtünk ébredezni, de talán mindkét fél idegességének köszönhetően a PINKK nem tudott nagyobb előnyre szert tenni, ezért a negyed végén négy ponttal álltak előttünk.

A második negyedben magunkra találtunk, és átvettük az irányítást. Komolyabb előnyre is szert tehettünk volna, ám negyed végén egy-egy buta hibának köszönhetően hagytuk felzárkózni ellenfelünket. Ennek ellenére három pontos előnnyel mehettünk a nagyszünetre.

A harmadik játékrész teljes fordulatot hozott az előzőhöz képest, és ismét a hazaiak vették át az irányítást, mi pedig érthetetlen módon az öltözőben ragadtunk. Ebben a szakaszban az ellenfelünk ugyanúgy, mint mi, nagyobb előnyre is szert tehetett volna, szerencsére azonban nem így történt, meccsben maradtunk az utolsó negyedre.

Az utolsó felvonást is a hazaiak kezdték jobban, de volt válaszunk, és feljöttünk rájuk olyannyira, hogy teljesen kiegyenlített lett a mérkőzés. Nyolc másodperccel a vége előtt egál eredménynél oldalról jöhetett a PINKK, majd egy hiba miatt sikerült kosarat dobniuk, amire már nem volt válaszunk.

„Nagyon sajnálhatjuk ezt a mérkőzést, minden esélyünk megvolt a győzelemre. Sajnos úgy érzem, saját magunkat vertük meg. Megnézzük, hogy mik voltak a fő hibák, igyekszünk javítani rajtuk, és minél előbb újra a helyes vágányra állni” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

PINKK-Pécsi-424 – Vasas Akadémia 72-70 (14-10, 18-25, 22-14, 18-21)
Pontszerzők:
PINKK-Pécsi-424: Dzankic 6, Szűcs R. 19/9, Jáhni 11, Sánta 11/3, Vári 12, Podrug 8, Markovic 5/3
Vasas Akadémia: Karakasevic 11, Dombai 23/6, Varga 8, Tóth 8, Böröndy 6, Vukov 10, Bach 2, Budácsik 2