Hiányos kerettel érkeztünk az Euroliga Final4-jába jutó Sopron Basket otthonába a Tippmix Női NBI/A Play Off negyeddöntőjének első mérkőzésére. Hamar kézbe vette az irányítást a hazai együttes, nem tudtunk meglepetést okozni.

A meglévő hiányzókon felül Bri Fraser játékára sem számíthatott csütörtökön Milos Pavlovic, amerikai légiósunk nem utazott a csapattal Sopronba. 11-2-es rohammal kezdett a haza együttes, amire vezetőedzőnk időkéréssel reagált. Kemény játékkal tisztelt meg minket Európa egyik legjobb csapata, nehezen tudtuk pontokra váltani támadásainkat. Bach Bogi sikeres távoli hárompontosával tudtunk zárkózni, majd a következő támadás során ismét csapatkapitányunk volt eredményes. A túloldalon záporoztak a kosarak, tizenöt pontos előnnyel zárta az első negyedet a Sopron.

Walker hárompontosával kezdődött a második játékrész, amit Szerencsés Tami bátor betörés követett. Határ kezeibe ütközött fiatal játékosunk, a büntetőket azonban nem sikerült értékesíteni. Mudra Viola passzából Madár Eszti fordult a gyűrű felé, és bár az első kísérlet nem ért célba, a támadó lepattanót követően faulttal együtt sikerült gyűrűbe találni. Madár Kata blokkjából indulhatott újra a Vasas, Madár Eszti pedig testvérét látta meg üresen a gyűrű alatt. Fellendült a játékunk, így soproni időkérés következett. Jobb periódusunk ellenére állandósulni látszott a húsz pontos különbség, ami harminc fölé is duzzadt. Smailbegovic Nadia büntetői zárták az első félidőt 47-18-as soproni vezetésnél.

Forrás: MKOSZ
Forrás: MKOSZ

Újabb hazai rohammal folytatódott a szünet után a találkozó, 10-0-val nyitott a Sopron. Három és fél perc elteltével Smailbegovic Nadia volt először eredményes Vasas oldalon a harmadik negyedben. Pontgazdag játékrészt zárhatott mindkét csapat, hazai és vendég oldalon is a harmadik etapban született a legtöbb pont.

Walker duplájával ötven pontra nőtt a soproniak előnye, amire Mudra Viola válaszolt ziccerel. Meglepő módon több mint két perces gólcsend következett a találkozón, amit Madár Eszti hárompontosa tört meg. Újra szelet kaptak a soproni vitorlák, így nem tudtunk közelebb kerülni ellenfelünkhöz. Mindkét oldalon bőséges játékidőt kapott az összes játékos, ami főként fiatal csapatunknak biztosított remek lehetőséget a fejlődésre.

„A két csapat közti különbség látható volt a mai mérkőzésen. Fizikálisan nem voltunk egy súlycsoportban, sok előnyt nem tudtunk kialakítani, és így a dobásokat is szorongatott helyzetből engedtük el. Védekezésben is sok üres területet engedélyeztünk, a lepattanók, gólpasszok, és eladott labdák terén is nagy volt a különbség. Ahogy a kispadok között is. Reméljük szombaton jobb teljesítményre leszünk képesek” – mondta a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Sopron Basket – Vasas Akadémia 102-44 (24-9, 23-9, 32-13, 23-13)