A Vasas Amazonok kenguru csapata két erős fiúcsapat ellen lépett pályára a hétvégén. A küzdőszellem ott volt lányainkban, ám sajnos nem sikerült felül kerekednünk egyik csapaton sem.

A bajnokság legjobb csapatával csaptunk össze elsőnek. Kicsit sem szeppentünk meg a kihívástól, mindent megpróbálva küzdöttünk az egész mérkőzésen. A meccs képe és az eredmény nem a teljes valóságot mutatja, de tudásban és fizikális képességben előttünk járnak a fiúk. Több buta hibát vétettünk, az eladott labdák és elmaradt lepattanók mellett könnyedén mögénk futott ellenfelünk, amit könyörtelenül ki is használt. Kiemelendő, hogy félidőben 9/12 büntetőt bedobtunk, s végig küzdöttünk, egy percre sem adtuk fel, így igazán hasznos volt számunkra ez a mérkőzés. Megdicsérem Dávid Lénát a labdaszerzéseiért és gólerős játékáért és Horváth Mirát védekezéséért és támadójátékáért egyaránt. Gratulálok a MAFC csapatának – mondta a csapat edzője, Ruska Norbert.

MAFC Grosics – Vasas Amazonok 104-45 (16-3, 31-22, 26-10, 31-10)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Dávid Léna 15, Horváth Míra 7, Kuntzl Anna 4, Sárga Emese 4, Juhász Janka 4, Balázs Hanna 3, Martinovits Viola 3, Gergely Lujzi 3, Remete Zsófi 1, Jeszenszki Dorka 1, Szarvas Szini, Törő Zorka

A szezon során sok jó mérkőzést játszottunk a Vasas Akadémia fiúcsapatával, így igencsak vártuk ezt az összecsapást is. A játékunk sajnos végig hullámzó volt. Volt mikor erőlködtünk, fejetlenül mentünk bele a tömegbe, védekezésben mögénk futottak, s bekísértük a labdást a gyűrűnk alá, de volt, mikor parádés passz-befutás játékból dobtunk kosarakat, sorra szereztük meg a labdákat, kiváló egy-egy és csapatvédekezést produkáltunk. Sajnos a győzelemhez nem volt elég a teljesítményünk, de tanulni rengeteget tudunk ebből a mérkőzésből is. Tudjuk miben kell egyénileg és csapatszinten is fejlődnünk, de jó úton járunk. Külön öröm számomra, hogy minden egyes játékos hozzá tudott tenni a teljesítményével, de kiemelném Horváth Mirát, aki ezen a mérkőzésen is kiemelkedőt nyújtott, Kuntzl Annát ponterős játéka és fontos lepattanói miatt, Jeszenszki Dorkát a védekezése miatt, illetve Remete Zsófit és Balázs Hannát. Gratulálok a Vasas fiúknak – értékelt Ruska Norbert.

Vasas Amazonok – Vasas Akadémia U11 52-63 (10-19, 20-12, 9-22, 13-10)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Kuntzl Anna 16, Horváth Míra 9, Balázs Hanna 7, Remete Zsófi 6, Gergely Lujzi 4, Dávid Léna 3, Sárga Emese 2, Szarvas Szini 2, Jeszenszki Dorka 1, Juhász Janka 1, Martinovits Viola 1, Törő Zorka