Népes szurkolótábor előtt, remek hangulatban kezdték meg a melegítést a csapatok az Országos Leány Serdülő Bajnokság döntőjében, miután a bronzcsatában korábbi csoportellenfelünk a DVTK fektette két vállra a tornát megrendező soproni csapatot. Két órás, maratoni összecsapás volt ez, így jelentős csúszással tudott csak elkezdődni a mi találkozónk.

A bajnokság korábbi szakaszában kétszer találkoztunk a szegediekkel, az év eleji selejtezők során mi hagytuk el győztesen a pályát, míg pár hónappal később a főtábla selejtezők folyamán a szegediek bizonyultak jobbnak. Mindkét mérkőzés a végletekig kiélezett, utolsó percekben eldőlő összecsapás volt, kevés ponttal és sok küzdelemmel.

Kárpáthegyi Léda iratkozott fel először a pontszerzők közé, egy értékesített büntetője mellett viszont érezhetően megfogta a lányokat a mérkőzés tétje, zsinórban hat szegedi pont érkezett, Farkas Fanninak pedig időt is kellett kérnie.

Nyolc perc elteltével szereztük meg első mezőnykosarunkat, ismét Kárpáthegyi Léda volt eredményes, a szegedi választ követően pedig Szabó Mici, majd Pácza Blanka hozott minket közelebb. Az első negyed a várható küzdelmes játékot hozta, pár pontos Szeged vezetéssel (8-11).

Érdekes felfogásban vezették a mérkőzést a játékvezetők néha úgy tűnt Ők jobban izgulnak, mint a játékosok, nem volt könnyű alkalmazkodni hozzá, de mindent megtettek a csapatok.
Galavits Lili hárompontosával utolértük ellenfelünket, érkezett is az időkérés a túloldalról. A negyed feléhez érkezve Ikládi talált be, Rostás ziccere után pedig Farkas Fanni hívta magához övéit.

Sajnos továbbra sem sikerült gyűrűbe találnunk, Mészáros kosara már tíz pontos szegedi vezetést eredményezett. Tóth Frotti egy büntetője hozta be a lélektani határ alá csapatunkat, Csercsa Eszter után pedig Bori Liza talált be. A negyed vége egyértelműen a Vasas lányoké volt, de öt másodperccel a vége előtt Ikládié volt az utolsó szó, 8 pontos Szeged vezetéssel mentek pihenőre a felek (16-24).

Egyértelmű volt, hogy min kell változtatni, a 24 kapott pont kimondottan jónak mondható, a 27 próbálkozásból értékesített 5 dobás, és az ezzel elért 16 pont volt sokkal inkább a probléma.

Fotó: Darazsak Sportakadémia
Fotó: Darazsak Sportakadémia

Csercsa Eszter fogadta meg a félidei tanácsokat, zsinórban kétszer is közelről volt eredményes, a hátrány felét el is tüntetve. Remekül zárt a védekezés, az első szegedi pontra majd 4 percet kellett várni. Mayr Lara kosarával egy labdára csökkentette a különbséget, újabb szegedi büntetők követték.
A negyed feléhez érkezve Bori Liza kosara után tapsolhattak a nézők, de ahogy már megszokhattuk, érkeztek a szegedi büntetők, amiknek köszönhetően nem sikerült utolérni őket (24-27).

Ikládi előbb büntetőkből, majd középtávoliból volt eredményes, Kárpáthegyi Léda válasza pedig bár azt eredményezte, hogy lányaink nyerték a negyedet, de továbbra is hét pontos előnyben voltak a vendégek (26-33).

Szabó Mici kosarával kezdődött a torna utolsó negyede, ami sokáig az utolsó is volt, elképesztő harc zajlott a mezőnyben, de nem tudtak betalálni a csapatok, mely az eredmény ismeretében a Szegednek kedvezett.
Galavits Lili volt eredményes büntetőből, az utolsó öt percet 4 pontos hátrányban kezdtük.

Forgatta csapatát vezetőedzőnk, próbálta megtalálni az ideális ötöst, de ezen a napon senki nem tudott rendszeresen betalálni, a szegediek pedig folyamatosan a büntetővonalra tudtak állni, ellenfelünk kétszer annyi büntetőt dobhatott, ráadásul remek százalékkal értékesítették ezeket, ezzel pedig ma nem tudtunk versenybe szállni.

Az utolsó percben Csercsa Eszter talált be, ezt követően pedig már nem történt változás az eredményben, így a Szegedi KE csapata lett az Országos Leány Serdülő Bajnokság győztese.

Ma még biztosan szomorkodni fogunk az eredmény miatt, de ahogy kiváló közönségünk is megtapsolta a lányokat a mérkőzés után, jár nekik a dicséret, rengeteget fejlődve, saját magukkal is megküzdve gyönyörűen helyt álltak a tornán, szépen fog csillogni az az ezüstérem.

Vasas Akadémia – Szegedi KE 31-40 (8-11, 8-13, 10-9, 5-7)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/A: Szabó 4, Mayr 3, Kárpáthegyi 5, Csercsa 7, Bori 4, Tóth 1, Galavits 4, Pácza 2, Ács-Sánta 1, Puskás, Bartos, Dévai
Szegedi KE/A: Koós 2, Tatai 2, Rácz 8, Bakacsi, Jenei, Ikládi 8, Mészáros 5, Csillag, Tatai 8, Rostás 7