Friss Hírek
  1. Negyedik helyen zárjuk a serdülő döntőt
  2. Nagyot harcoltunk, de nem tudtuk legyőzni a Győrt
  3. Négyes döntőben serdülő lányaink
  4. Tizenhárom év után távozott akadémiánkról Tóth Orsi
  5. Vereség a torna favoritja ellen

ZTE Női Kosárlabda Klub – Vasas Akadémia

Női NB1 A csoport 2018-12-15 - 17:00
Zalaegerszeg

Recap

VERESÉG ZALAEGERSZEGEN

Két fontos hiányzója is volt csapatunknak a hétvégén. Bach Boglárka továbbra is bokasérüléssel szenved, míg csapatkapitányunk, Jefimija Karakasevic hátfájdalom miatt volt kénytelen kihagyni a ZTE elleni találkozót. Ennek ellenére nem feltett kezekkel indultunk Zalaegerszegre, ám ellenfelünk a mérkőzés elejétől kézbe vette az irányítást, és végül 89-53-ra legyőzte a Vasas Akadémiát.

Tóth Orsolya kosarával kezdődött a mérkőzés, ennek ellenére már az elején a ZTE diktálta a tempót . Sajnos nagyon fegyelmezetlenül és dekoncentráltan játszottunk, ami gyorsan megbosszulta magát. Sok könnyű kosarat és sok második szándékból szerzett pontot engedtünk ellenfelünknek, aminek köszönhetően ellenfelünk mér az első negyed végére nagy előnyre tett szert.

A második játékrészben kicsit rendeztük a sorokat, és nagyobb ellenállást tanúsítottunk, de ez is csak arra volt elég, hogy az ellenféllel egy majdnem egál negyedet játszunk le. Arra nem, hogy közelebb jöjjünk, és szorossá tegyük a mérkőzést. A mutatott játékunk alapján azonban a különbség még nem tűnt reménytelennek.

Jó formában jött ki az öltözőből a szünetet követően a ZTE, mi pedig nagyon sok hibával játszottunk. Ebben a szakaszban már lehetett érezni, hogy nem sok esélyünk lesz meglepni ellenfelünket, és győzelemmel zárni a mérkőzést.

Az utolsó percekben a ZTE magabiztosan tartotta kezében az irányítást, mi pedig fiataljainkkal próbáltunk új lendületet venni. Végül a ZTE magabiztosan és megérdemelten nyert.

„Ismét olyan érzés volt bennem, mint a Diósgyőr ellen, amikor szintén fontos játékosok hiányoztak, csakúgy, mint most. Természetesen ez megnehezíti a dolgunkat, de nem szabadna emiatt fejben előre így hozzáállni a meccshez. Sokkal nagyobb elánnal kellett volna hozzáállni a mérkőzéshez, és akkor szorosabb meccsre is képesek lettünk volna. A pozitívum, hogy sok első alkalommal szereplő játékosunk is feliratkozott gólszerzők listájára” – értékelte a mérkőzést a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

ZTE NKK – Vasas Akadémia 89-53 (26-14, 17-15, 28-8, 18-16)
Pontszerzők:
ZTE NKK: Koziar S. 10, Maltsi E. 16, Hegedűs-Őri Gy. 8, Parker N. 23, Horti D. 19, Boonstra J. 9, Gáspár-Szalay V. 2, Benke S. 2, Preisinger B., Pusztai P.
Vasas Akadémia: Varga A. 6, Tóth O. 8, Hizsnyik D. 3, Boros B. 2, Dombai R. 4, Böröndy V. 11, Heljic S. 14, Vukov S. 2, Altmann A. 2, Szerencsés T. 1, Madár K.

Results

Csapat1234TOutcome
ZTE NKK2617281889Win
Vasas Akadémia141581653Loss