Friss Hírek
  1. Ezúttal izgalmas meccsen maradtak alul
  2. Önbizalom növelő győzelmet arattak
  3. Győzött a tapasztalat
  4. A Bolhák között mi bizonyultunk jobbnak, de így is találtunk legyőzőre
  5. Nem minden negyed sült el jól

VBW CEKK Cegléd – Vasas Akadémia

Női NB1 A csoport 2018-11-11 - 19:30

Recap

A bajnokság legfiatalabb csapata idegenben szerezte meg első győzelmét

Vasárnap este Cegléden játszott felnőtt csapatunk, ahol fantasztikus négy negyedet produkálva 71-89-re legyőztük a CEKK-et.

Igyekeztünk a mérkőzés elején kemény védekezéssel rögtön nagy nyomást helyezni az ellenfelünkre, ami részben sikerült is, de sajnos nagyon sok faulttal is járt, ami miatt az első negyedben ellenfelünk nagyon sok büntetőt dobhatott. Támadásban szépen megtaláltuk a ritmust és eredményesek tudtunk lenni. A második negyedben aztán a védekezésünk kicsit tisztult, de a támadójátékunk nem vesztett az iramából, így átvettük a vezetést is. A zóna védekezésünk is eredményes volt, így tudtuk növelni az előnyünket, és félidőre már 9 ponttal vezettünk.

Az elmúlt mérkőzésből okulva nagyon fontos volt, hogy megtartsuk a koncentrációnkat és fegyelmezettek maradjunk. Ugyanolyan jó ritmusban folytattuk a mérkőzést és továbbra is tartottuk a megbeszélteket, így növekedett a különbség. Az utolsó negyedben már nagyon magabiztos volt a vezetésünk, így nem volt szükség komolyabb végjátékra. A nagy különbség felszabadultságot hozott, ami még jobb játékot eredményezett, így végül magabiztosan sikerült győzelmet aratnunk.

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk, ami nem sokban különbözött az előzőtől, csak itt a koncentráltság és fegyelem kitartott a mérkőzés végéig. Voltak pillanatok amikor meginogtunk, de ezúttal nagyon szépen átvészeltük ezeket. Mindezek mellett a mai napon voltak extra teljesítményeink, így nagyon boldogok lehetünk, hogy idegenben egy jó csapat ellen sikerült győzni” – mondta Földi Attila, a csapat vezetőedzője.

VBW CEKK Cegléd – Vasas Akadémia 71-89 (21-20, 13-23, 18-25, 19-21)
Pontszerzők:
VBW CEKK Cegléd: Swanier N. 5, Sverrisdóttir H. 20/3, Hamilton Carter D. 15, Révész B. 1, Gorjanácz Á. 4, Popovic J. 18/9, Kobolák C. 4, Révész L. 2, Király A. 2, Filipowicz V.
Vasas Akadémia: Dombai R. 18, Vukov S. 18/6, Karakasevic J. 14/6, Bach B. 14, Tóth O. 12, Böröndy V. 4, Varga A. 7, Boros B. 2, Heljic S., Hizsnyik D., Madár K., Smailbegovic N.

Vasárnap Ceglédre utazunk

A hétvégén sor kerül a Vasas Akadémia felnőtt csapatának ötödik mérkőzésére. Ezúttal a lányok a VBW CEKK Cegléd otthonába látogatnak.

A ceglédi együttes önmagához képest nem kezdte túl jól az idényt, jelenleg egy győzelem és öt vereség áll a csapat neve mellett. Hazai pályán azonban egyelőre jó mérleggel áll a CEKK. A Győr ellen meglepetés sikert arattak, a PEAC ellen pedig mindössze egy ponttal kaptak ki a Gál József Sportcsarnokban.

Abban a csarnokban, ahol vezetőedzőnk is sok időt töltött el korábban, hiszen Földi Attila játszott és edzősködött is ebben a városban: “Ez az a csarnok, ahol a legtöbb időt töltöttem el, ezért különleges számomra ez a hely, de csak addig ameddig a meccs el nem kezdődik. Onnantól annyira a meccs hevében van az ember, hogy nem foglalkozok ezzel” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Lányaink jó úton haladnak, mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy a múlt hétvégén meggyőző három negyedet produkáltak a papíron sokkal erősebb NKE-Csata ellen. Az ott mutatott játékra lehet alapozni, és megnehezíthetjük ellenfeleink dolgát: “Számunkra minden csapat megfogható, ha a fiataljainknak kijön a lépés, és egy adott nap úgy tudnak koncentrálni egész mérkőzésen, akkor szerintem bárkivel partiban tudunk lenni, úgyhogy Ceglédre is azzal a Céllal megyünk, hogy szeretnénk győzni” – mondta Földi Attila.

A teljes nyilatkozatot az alábbi linken lehet megtekinteni: https://youtu.be/UM1-zDTAzgs

A mérkőzés 19:30-kor kezdődik a Gál József Sportcsarnokban, Cegléden.

Results

Csapat1234TOutcome
VBW CEKK CEGLÉD2113181971Loss
Vasas Akadémia2023252189Win