Friss Hírek
  1. Nagy falatnak bizonyult a BEAC
  2. Tisztesen helyt álltunk Miskolcon
  3. A listavezető otthonába látogatunk
  4. Idegenben folytatódott a jó széria
  5. Jó úton járnak

Vasas Akadémia – VBW CEKK Cegléd

Női NB1 A csoport 2020-01-11 - 18:00
Vasas Pasaréti Sportcentrum

Recap

A várakozásoknak megfelelően nagy harcot hozott a Vasas Akadémia – VBW CEKK Cegléd találkozó, a kemény küzdelem és szoros eredmény azonban sok hibába kényszerítette a hazai csapatot. Volt lehetőségünk megnyerni a találkozót, Naketia Swanier utolsó másodperces kosarával azonban a ceglédiek átvették a vezetést, és megnyerték a találkozót.

Óriási tempóval kezdődött a találkozó, lerohanták egymást a csapatok, nem alakult ki azonban túl nagy különbség két perc után, 4-4-et mutatott az eredményjelző. Sara Heljic ziccere után Taylor Murray lopott labdát, amit elegánsan fejezett be. Letámadással próbálkozott a Vasas a mérkőzés elején, a CEKK azonban talált helyet a labda felhozatalára. Böröndy Vivi és Sara Heljic tripláival kezünkbe vettük az irányítást, a vendégek azonban tartották a lépést, egy pontos előnnyel zártuk a negyedet. Higgins törte meg az egy perces gólcsendet, mellyel a ceglédiek átvették a vezetést. Vukov Szonja labdaszerzését követően azonban magabiztosan vitte végig a labdát, amit Tóth Orsi középtávolija követett. Vendég oldalon Higgins bizonyult a legveszélyesebbnek, 15 perc játék után 15 pontnál járt a ceglédiek légiósa. Talán a tétnek vagy a nagy iramnak köszönhetően, de láthatóan sok hibával játszottunk, így három perccel a nagyszünet előtt 30-30-at mutatott az eredményjelző. Szerencsére vendégeink sem játszottak csúcsformában, mindössze egy pontos vezetéssel zárták a második negyedet. A félidő legnagyobb kérdése az volt, melyik csapat tudja csökkenteni a hibákat és stabilizálni játékát a folytatásra.31-32-ről indult a harmadik negyed, amit Briana Fraser nyitott meg egy középtávolival. Centerünk megtalálta a dobóformát, a következő támadásnál ugyanis újra ő volt eredményes. Három és fél percig nem szerzett pontot a Cegléd, a csöndet ki más törte volna meg, ha nem Higgins. Folytatódott a nyílt sisakos küzdelem, a negyed hajrájában öt pontos előnyt dolgoztunk ki, amit Gorjanácz büntetői háromra csökkentettek. Hazai rohammal folytatódott a párharc, előbb Böröndy Vivi káprázatos hárompontosa, majd Vukov Szonja ziccere talált gyűrűbe. Tíz pontos is volt a Vasas előny, az utolsó másodpercekben azonban a Cegléd 55-48-ra korrigált. Fraser és Kobolák dupláit követően Böröndy Vivi, majd Taylor Murray büntetői következtek, lányaink pedig nem hibáztak a vonaltól. Sara Heljic egy hármast követően berohant a saját labdájáért, a lepattanót követően pedig 63-55-re növelte a hazai előnyt. Vendég futást követően öt pontra csökkent a különbség, így Földi Attila 6:10-nél időt kért. Két perccel a vége előtt egyetlen pontra zárkózott a CEKK, az eredmény pedig 50 másodperceig nem változott. Brianna Fraser büntetői törték meg a csendet, három pontra elhúztunk, a Cegléd pedig időt kért. Az időkérést követően Higgins brusztolta be a labdát a gyűrűbe, egy pontos előnyünk tudatában azonban hibáztunk. Naketia Swanier szinte a dudaszóval egyidőben értékesített egy duplát, természetesen azonnal jött a hazai időkérés. 0,9 másodperc maradt a mérkőzésből, nem maradt tehát sok időnk a fordításra, a Frasernek szánt labdát Higgins kaparintotta meg, így a Cegléd egy pontos győzelmet aratott Pasaréten.

„Az egész mérkőzés képe alapján, azt tudom mondani, hogy nem a Cegléd vert meg minket, hanem mi vertük meg saját magunkat. Katasztrofális arcunkat mutattuk megint, ennek az okait kell majd megvizsgálni, azonban ma önmagunk ellenfelei voltunk” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Vasas Akadémia – VBW CEKK Cegléd 69-70 (22-21, 9-11, 24-16, 14-22)

Results

Csapat1234TOutcome
Vasas Akadémia229241469Loss
VBW CEKK CEGLÉD2111162270Win