Friss Hírek
  1. Az idősebbek ellen nem sikerült, saját korosztályukban viszont magabiztosan győztek
  2. A 2. fordulóban búcsúzunk a Hepp Kupától
  3. Nem hozott szerencsét a miskolci kirándulás
  4. Derekasan küzdöttek a fővárosi párharcon
  5. NBI/B-s csapatunk is vereséget szenvedett a DVTK-tól

Vasas Akadémia – TFSE-MTK

Női NB1 A csoport 2020-02-29 - 17:00
Vasas Pasaréti Sportcentrum

Recap

Kemény küzdelmet hozott a Vasas Akadémia és a TFSE-MTK találkozója a női NBI/A utolsó előtti fordulójában. A hazaiak három negyeden keresztül uralták a mérkőzést, nagy különbség azonban nem alakult ki. A vendégek tartották a lépést sőt, a negyedik negyedben átvették az előnyt, amit a mérkőzés végéig meg tudtak tartani.

Hazai pontokkal kezdődött a találkozó, Tóth Orsolya fordult le ellenfeléről, és talált gyűrűbe. Kisebb rövidzárlat következett ezután hazai oldalon, bár szép támadásokat vittünk véghez, nem sikerült pontra váltani a támadásokat, így a vendégek kerültek előnybe. Sara Heljic triplájával vettük át ismét a vezetést, a negyed feléig azonban nem alakult ki nagyobb különbség. Karlócai Juli is beköszönt két és fél perccel a vége előtt, így kialakult a negyed eddigi legnagyobb különbsége. Bri Fraser ziccerből volt eredményes, így hét pontra elhúztunk, előnyünket tartani tudtuk, így egy perccel a negyed vége előtt a vendégek időt kértek. Jót tett a TF-nek a pihenő, 19-15-re felzárkóztak Alisia Jenkins ziccerével.A TF kezdte jobban a második játékrészt, másfél perc alatt ledolgozták hátrányukat, azonban Tay Murray és Bri Fraser pontjaival visszaállítottuk a különbséget. Nem változott a forgatókönyv, a vendégek ismét kiegyenlítettek, a vezetést azonban nem tudták átvenni. Tóth Orsi gyorsaságát kihasználva két ziccert is értékesített, Jenkins vezérletével azonban a TF tartani tudta a tempót, 41-39-es állásnál mentek pihenni a csapatok a félidőre. Vendég büntetőket követően Tóth Orsi távoli hármasa talált gyűrűbe, majd Bri Fraser is pontot szerzett. Fokozták a tempót a csapatok, feszült és harcias tekinteteket lehetett látni a pályán. Nem engedtük ki az előnyt kezünkből a negyed feléig, így Magyar Bianka, a TF mestere időt kért, hogy rendezze a sorokat. Sokáig tartottuk négy-öt pontos előnyünket, a vendégek azonban megtalálták a ritmust, és két és fél perccel a vége előtt két pontra megközelítették a Vasast, így Földi Attila is időt kért. Sikeres akciónkat követően Doktor Anna volt eredményes a sarokból, majd Süle Krisztina büntetője egálra alakította az állást, Doktor újabb duplájával pedig a negyed végére a TF át is vette a vezetést.Vendég pontokat követően center hárompontos párbaj kezdődött. Előbb Bri Fraser egyenlített triplával, amire Alisia Jenkins válaszolt. Fej-fej mellett küzdöttek a csapatok, a tapintható feszültséget a lelátón is érzékelni lehetett, mindkét tábor fokozta a hangerőt. Szerencsés Tamara hármasával egy pontra zárkóztunk. Az utolsó három percben nyíltsisakos küzdelembe kezdtek a csapatok, egyik pont követte a másikat. Chanise Jenkins a vonal mögül talált be, öt pontra húzott el a TF két perccel a vége előtt, így jött az újabb hazai időkérés. Másfél percig nem született kosár, ami a vendégeknek kedvezett, a csendet pedig Jenkins büntetői törték meg. Túl nagy volt a különbség az utolsó másodpercekre a csapatok között, ennek ellenére megpróbáltuk a lehetetlent, nem sikerült.

„Hasonlóan fájó vereséget szenvedtünk a TF ellen, mint idegenben azzal a különbséggel, hogy most jobb meccset játszottunk. Megint saját hibánk és dekoncentráltságunk miatt kaptunk ki. Nem ért minket meglepetés a mérkőzés alatt, az történt, amire készültünk. Egyszerűen kulcshelyzetekben azokat az embereket hagytuk dobni, akiről tudtuk, hogy jó befejező. Kicsit a Cegléd elleni párharcra emlékeztet ez a találkozó, kezünkben volt a győzelem, de megvertük saját magunkat” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Vasas Akadémia – TFSE-MTK 77-84 (19-15, 22-24, 18-22, 18-23)

Results

Csapat1234TOutcome
Vasas Akadémia1922181877Loss
TFSE-MTK1524222384Win