Friss Hírek
  1. Rossz napot fogtunk ki, szombaton vár ránk a párharc 3. mérkőzése
  2. Elpártolt a szerencse az Amazonok mellől
  3. A szezon egyik legfontosabb összecsapása vár ránk szerdán
  4. Győzelemmel zárták a szezont az U12-es Bolhák
  5. Sikerrel zártak kadett lányaink a Nemzeti Leány Junior Bajnokság „B” döntőjén

Vasas Akadémia – PINKK-Pécsi 424

Női NB1 A csoport 2018-12-05 - 19:00
Vasas Pasaréti Sportcentrum

Recap

Megvan a harmadik győzelem

A vasárnapi vereséget követően a Vasas Akadémia fontos győzelmet szerzett a PINKK-Pécsi 424 ellen. Hullámzó első félidőt követően a szünet után csapatunk remek játékkal, 70-59-re győzött.

Nagy irammal vágott neki mindkét csapat a mérkőzésnek, a ritmust pedig a mieink kapták el jobban, az eredményjelző 8-2-t mutatott. A negyed felénél a PINKK felzárkózott, kombinatív támadójátékunk azonban továbbra is jól működött. A vendég időkérés sem törte meg a hazai támadást, többek között Varga Alíz két fontos támadó lepattanójának köszönhetően, tíz pontos előnnyel zárult a negyed.

A kezdeti lendületet követően a második játékrész lassabb, higgadtabb támadásokat hozott, a negyed közepére a PINKK öt pontra jött föl. Földi Attila a védekezés helyreállítása érdekében időt kért. Mindkét oldalon akadtak hibák a támadások befejezésében, így a pár pontos hazai előny állandósult. A negyed utolsó másodpercében Tóth Orsolya sportszerűtlen faultjából a PINKK két időntúli büntetőt dobhatott, és egy pontra jött föl. A pontszerző táblát vendég oldalon Sánta Petra 12 ponttal, a hazaiaknál Tóth Orsolya 10 ponttal vezette.

Nagy harcot hozott a harmadik negyed, hol az egyik, hol a másik csapat vette át a vezetést. Négy perccel a vége előtt Dombai Réka szép védekezésének, majd gyönyörű kosarának köszönhetően lélektanilag nagyot lépett előre a hazai csapat. A támadást követően a vendégek mestere, Laczka Miklós időt kért, azonban nem törte meg a Vasas lendületét, így 8 pontos előnyt szereztünk, amire Laczka Miklós ismét időt kért. A harmadik negyedben 16 éves irányítónk, Dombai Réka szárnyakra kapott, és 10 pontos előnnyel engedte pihenni csapatát az utolsó tíz perc előtt.

Az utolsó negyed elején két fontos Dombai kosarat követően tovább nőtt előnyünk, azonban talán a mérkőzés tétjének köszönhetően ismét előjött a kapkodás és hiba mindkét oldalon. A negyed felénél, kilenc pontos hazai előnynél Földi Attila időt kért, hogy rendezze a sorokat a hajrára. Csapatunk stabil végjátékot produkált, melynek köszönhetően fontos győzelmet zsebelhettünk be.

„Nagyon nagy téttel bírt számunkra ez a mérkőzés, támadásban jó ritmusban kezdtünk. Azt gondolom a támadással egész meccsen nem volt probléma, nyilván voltak hullámvölgyek, de inkább a második negyedben nyújtott védekezésünk volt problémás. Olyan akciókból kaptunk pontot, amikre kifejezetten készültünk. A második félidőben azonban összeállt a védekezésünk, és sikerült megtörnünk egy egyébként nagyon harcos ellenfelet” – nyilatkozott csapatunk vezetőedzője, Földi Attila.

Vasas Akadémia – PINKK-Pécsi 424 70-59 (23-13, 13-22, 17-8, 17-16)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Dombai R. 22, Vukov S. 5, Böröndy V. 5, Karakasevic J. 9, Varga A. 13, Heljic S. 4, Tóth O. 12, Hizsnyik D., Boros B., Madár K., Smailbegovic N., Budácsik D.
PINKK-Pécsi 424: Sánta P. 14, Szűcs R. 11, Szűcs L. 5, Jovana M. 3, Podrug E. 17, Jáhni Zs. 7, Csutorás F. 2, Szabó L. 0, Vári Z., Zsilinszky L.

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken tekinthető meg: http://netcasting.webpont.com/?whun_950

A mérkőzés utáni nyilatkozatokat az alábbi linken tekinthetik meg: https://youtu.be/hbT2iqfaZmg

Results

Csapat1234TOutcome
Vasas Akadémia2313171770Win
PINKK-Pécsi 424132281659Loss