Friss Hírek
  1. Ezúttal izgalmas meccsen maradtak alul
  2. Önbizalom növelő győzelmet arattak
  3. Győzött a tapasztalat
  4. A Bolhák között mi bizonyultunk jobbnak, de így is találtunk legyőzőre
  5. Nem minden negyed sült el jól

Vasas Akadémia – PINKK-Pécsi 424

Női NB1 A csoport 2019-11-02 - 18:00
Vasas Pasaréti Sportcentrum

Recap

Óriási harcban, parádés védekezéssel, magabiztos győzelmet aratott a Vasas Akadémia a PINKK-Pécsi 424 ellen.

PINKK pontokkal kezdődött a mérkőzés, Stach talált be, amire Taylor Murray válaszolt egy duplával. Idegesen kezdtek a csapatok, mindkét oldalon voltak hibák. Jobb rajtot vettek a vendégek, bő két perc játék után 2-8-at mutatott az eredményjelző. Szűk egy perc alatt ledolgoztuk a hátrányt Taylor és Böröndy Vivi kosarainak köszönhetően, így a PINKK edzője időt kért. Óriási rohanásba kezdtek a csapatok a negyed második periódusában, a futásból némileg a pécsiek jöttek ki jobban, akik három pontos előnyt dolgoztak ki.Folytatódott a feszült párharc, pontok azonban csak a negyedik percben kezdtek el záporozni, szerencsére hazai oldalon. Taylor dupláját követően a letámadásból Vukov Szonja értékesített könnyű ziccert. Uralta a játékot a Vasas Akadémia, a negyed felére hat pontra nőtt a hazai előny. Földi Attila időkérését követően folytatódott a Vasas dominancia, jól működött a támadójátékunk, azonban a negyed végére egy rövidzárlatot követően vissza jött a Pécs a meccsbe, így 36-31-es eredménynél mentek pihenni a csapatok.Pécsi pontokkal kezdődött a harmadik negyed, két és fél percet követően már három csapathibánál járt a hazai csapat. Briana Fraser talált magára, aki zsinórban két akciót is sikeresen fejezett be. Tapintható volt a feszültség a pályán és azon kívül is, a nagy harc azonban csak a negyed végére hozott eredményt. Hatékonyabban működött a védelmünk a mérkőzés elejéhez képest, jöttek is a szerzett labdák és a könnyű kosarak. Tizenkét pontos Vasas vezetéssel vághattak neki a csapatok a végső menetnek.

Nem engedett a tempóból a Vasas Akadémia, fiatal játékosunk, Szerencsés Tamara parádés védekezése és lendülete plusz energiákat szabadított fel csapatunkból, a tíz pontos különbség pedig állandósulni látszott a negyed elején. Nadia Smailbegovic triplájával megerősítettük előnyünket, Madár Kata és Tóth Orsi pontjait követően pedig már 71-55-öt mutatott az eredményjelző. A magabiztos előny tudatában alig-alig hibáztunk, így húsz pont fölé nőtt a különbség a két csapat között, amit meg is tudtunk tartani a mérkőzés végéig.

“A kötelező győzelmek mindig a legnehezebbek. Ez egyértelműen látszott a mai mérkőzésen, görcsösen és sok hibával játszottunk. Viszont az, ami a célunk volt, hogy a védekezésünket végig magas fokon tartsuk, az azt gondolom sikerült. Ebből rengeteg energia szabadult fel, akaraterőnknek köszönhetően pedig sikerült magabiztos győzelmet aratnunk” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Vasas Akadémia – PINKK-Pécsi 424 84-63 (18-21, 18-10, 22-15, 26-17)

Results

Csapat1234TOutcome
Vasas Akadémia1818222684Win
PINKK-Pécsi 4242110151763Loss