Friss Hírek
  1. Oldalvonalon túl – Madár Eszter
  2. Nemzetközi tornát nyert U14/A csapatunk
  3. Nem jártunk szerencsével a visszavágón
  4. A hiányzók ellenére fel tudtuk venni a kesztyűt
  5. Izgalmas meccsen húztuk be a győzelmet

Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd

Női NB1 A csoport 2019-10-05 - 18:00
Vasas Pasaréti Sportcentrum

Recap

Jó rajtot követően a hiányzók miatt nehezen bírtuk a tempót a szekszárdi óriás ellen. A két csapat a félidőben még fej-fej mellett állt, a szünet után azonban a vendégek rá tettek még egy lapáttal, így nem borult a papírforma, győzött a Szekszárd Pasaréten.

Brianna Fraser büntetőivel kezdődött a mérkőzés, amire a szekszárdiak két duplával válaszoltak. Két perc játék után Vukov Szonja értékesített hárompontost a sarokból. Fiatal amerikai centerünk jól kezdte a mérkőzést, betörésének köszönhetően 2+1-et értékesített. Nem alakult ki nagyobb különbség a negyed felére, hat perc játékot követően 12-11-et mutatott az eredményjelző. A hazai csapat támadójátéka volt hatékonyabb a folytatásban, így a negyed végén négy pont előnnyel mehettünk pihenni.Egy perc alatt ledolgozta hátrányát a vendég együttes, így Földi Attila időt kért, hogy rendezze a sorokat. A második negyedre megtalálta saját ritmusát a Szekszárd, a játékrész felére hét pontos előnyre tettek szert a vendégek. Nem segített a helyzeten, hogy a másik oldalon döcögött a támadásunk, így Földi Attila ismét magához rendelte játékosait. Zónavédekezésre váltott Zeljko Djokic csapata, a két csapat közötti különbség azonban nem változott, 32-39-es eredménnyel fordulhattak a csapatok.Szekszárdi pontokkal kezdődött a harmadik negyed, Marshall értékesített magabiztosan egy középtávolit. Hazai oldalon Böröndy Vivi törte meg a négy perces gólcsendet egy triplával, a két csapat közötti tíz pontos különbség azonban állandósult. Murray faultproblémával küzdött, hiányában Böröndy pontjaira számíthattunk leginkább. Erica McCall büntetői zárták a harmadik játékrészt, 41-54-es szekszárdi vezetésnél.Ismét a vendégek kezdtek jobban, zsinórban két dobást is értékesítettek, amire Földi Attila időkéréssel reagált. Dojkic büntetői gyűrűbe találtak, a szekszárdi védelem pedig továbbra is kő kemény volt. Vukov és Murray talált rést a vendég pajzson, mindketten betörésből, látványos befejezéssel. Több próbálkozása is volt lányainknak a felzárkózásra a mérkőzés azonban 59-75-ös szekszárdi győzelemmel zárult.

“Nagyon nehéz tartani a tempót egy olyan csapattal, amelynek sokkal nagyobb rotációja van. Magunkhoz képest rengeteg hiányzóval kellett pályára lépnünk, ráadásul Tay Murray-t vitatható faultok miatt sokáig pihentetni kellett. Nehéz így mérkőzést játszani, ha kiegészülünk, azt gondolom közelebb tudnánk kerülni ilyen nagy csapatokhoz” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd 59-75 (17-13, 15-26, 9-15, 18-21)

Results

Csapat1234TOutcome
Vasas Akadémia171591859Loss
Atomerőmű KSC Szekszárd1326152175Win