Friss Hírek
  1. Negyedik helyen zárjuk a serdülő döntőt
  2. Nagyot harcoltunk, de nem tudtuk legyőzni a Győrt
  3. Négyes döntőben serdülő lányaink
  4. Tizenhárom év után távozott akadémiánkról Tóth Orsi
  5. Vereség a torna favoritja ellen

Vasas Akadémia – Aluinvent DVTK

Női NB1 A csoport 2018-12-01 - 18:00
Vasas Pasaréti Sportcentrum

Recap

Nem borult a papírforma, magabiztos DVTK győzelem

Két meghatározó hiányzó is volt hazai részről, Dombai Réka és Bach Boglárka is sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a mai meccset. A két csapat közti különbség így még jobban látható volt, és nem született meglepetés. A Vasas Akadémia 51-81-re kikapott az Aluinvent DVTK-tól.

A mérkőzés ritmusát a vendégek vették fel jobban, két duplát és egy triplát követően 0-7-es állásnál Földi Attila időt kért. Már az első percekben látható volt, hogy a hétközi Európa Kupa találkozó fizikálisan egy cseppet sem vett ki ellenfelünkből. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a DVTK 0-12-es hajrával indított. A kezdeti zavart követően lányaink felvették a mérkőzés ritmusát, ám a negyed végére maradt a meccs elején kialakult különbség.

Támadásban leginkább Sara Heljic pontjaira számíthattunk, aki a második negyed közepére 12 egységnél járt. A tíz pont fölötti előny tudatában azonban Cziczás László együttese higgadtan játszott mind támadásban, mind védekezésben. A mieinknél ezzel ellentétben továbbra is érezhető volt a feszültség, ami leginkább a pontatlan passzokban mutatkozott meg. Bár Földi Attila védekezésben több variációt is kipróbált, a nagyszünetre nem sikerült lefaragni a hátrányból.

A harmadik negyed első fele rohanósra sikerült, a nagy futásban azonban nem sikerült ledolgozni hátrányunkból. A DVTK a támadások befejezésénél több variációval operált, melynek köszönhetően 38-67-es előnnyel vághatott neki az utolsó felvonásnak.

Amelyre nem maradt már eldöntendő kérdés, állandósult a 30 pont a két csapat között. És bár felesleges találgatni, mi lett volna, ha két sérült játékosunk játszani tudott volna a mai mérkőzésen, Dombai Réka és Bach Boglárka hiánya meglátszott a pályán. Nem született tehát bravúr győzelem, azonban a valóban fontos meccs szerdán lesz, amikor a PINKK látogat Pasarétre.

„Szerettünk volna nagyobb ellenállást tanúsítani. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, azonban kicsit az esélytelenek nyugalmával kezdtük a mérkőzést. Próbáltuk magunkat összekapni, de hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Sara Heljic 21 dobott pontjával mindenképp dicséretet érdemel, igyekszünk, hogy fiatal játékosaink ne csak egy-egy mérkőzésen villanjanak, hanem állandó jó teljesítményt nyújtsanak. Gratulálok a DVTK csapatának” – nyilatkozott a meccs végén Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Az öszes nyilatkozatot az alábbi linken lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=Xb6ohPkUewU

Vasas Akadémia – Aluinvent DVTK 51-81 (19-30, 14-19, 5-18, 13-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Varga A. 6, Smailbegovic N. 3, Vukov S. 3, Böröndy V. 8, Karakasevic J. 3, Tóth O. 5, Heljic S. 21, Boros B. 2, Budácsik D., Hizsnyik D., Madár K.,
Alunvent DVTK: Szabó F. 4, Katona Sz. 11, Kányási V. 2, Mokango Ch. 19, Kiss A. 3, Sulciute E. 9, Zele D. 2, Walker S. 23, Medgyessy D. 8, Eperjesi N., Skoric M.

A mérkőzés teljes statisztikája: http://netcasting.webpont.com/?whun_955

Results

Csapat1234TOutcome
Vasas Akadémia191451351Loss
DVTK-Hun-Therm3019181481Win