Friss Hírek
  1. Az idősebbek ellen nem sikerült, saját korosztályukban viszont magabiztosan győztek
  2. A 2. fordulóban búcsúzunk a Hepp Kupától
  3. Nem hozott szerencsét a miskolci kirándulás
  4. Derekasan küzdöttek a fővárosi párharcon
  5. NBI/B-s csapatunk is vereséget szenvedett a DVTK-tól

Vasas Akadémia – Aluinvent DVTK

Női NB1 A csoport 2019-10-26 - 18:00
Vasas Pasaréti Sportcentrum

Recap

Ahogyan várható volt, Cyesha Goree és Ziomara Morrison nélkül érkezett Pasarétre a DVTK. A két légiós center hiányában pedig joggal merülhetett fel bennünk némi remény, hogy a múltheti siker után újra győzhetünk hazai pályán. Ellenfelünknek erről természetesen más véleménye volt, amit megmutatott a pályán is, így magabiztos diósgyőri siker született.

Nem a megszokott kezdő ötösével lépett pályára a DVTK, hiszen a szerdán sérülést szenvedő Goree és Morrison is hiányzott a vendégek mai keretéből. Tóth Orsi gyönyörű ziccerével kezdődött a mérkőzés, amire egy perccel később Pusztai Petra válaszolt egy középtávolival. A negyed közepére a vendégek hat pontos előnyre tettek szert, így Földi Attila kikérte első idejét. Brianna Fraser triplájával kezdtünk az időkérést követően, így a különbség a felére csökkent. Ezt követően azonban a DVTK akarata érvényesült, rádásul támadásban beragadtunk, így a játékrész végére tíz pontos különbség alakult ki.A második negyed eleje igazi adok-kapok volt, ellenfelünknek azonban mindig volt válasza, a különbségből tehát nem sikerült faragnunk. Mindkét csapat nagy iramot diktált, egy-egy szép hazai akciót követően azonban a diósgyőriek mindig találtak üres embert a palánk alatt. Nem működött jól a védelmünk, így 29-43-as eredménynél fordulhattak a csapatok.Taylor Murray pontjaival kezdődött a második félidő, amire Shatori Walker szinte azonnal válaszolt. Három perc alatt húsz pont fölé növelte a különbséget a DVTK, ami a negyed végéig állandósult. Nem találtuk az ellenszerét a diósgyőri védekezésnek, támadásban pedig remekül teljesítettek Cziczás László lányai. Védekezést váltottunk, amivel pillanatnyilag megzavartunk ellenfelünket, azonban a negyed végére 27 pontra nyílt az olló.Maradtunk a zónánál a negyedik negyed elejére, a különbségen azonban csak minimálisan sikerült faragnunk. A megfogyatkozott diósgyőri csapaton egyáltalán nem látszott, hogy két kulcsjátékosukat is nélkülözniük kellett a palánk alatt, és magabiztosan, 62-87-re megnyerték a találkozót.

„Nehéz bármit is mondani, totális katasztrófa volt amit műveltünk. Szégyellem magam az egész csapat nevében, hiszen értékelhetetlen a mai teljesítményünk. Próbáltam figyelmeztetni a csapatomat arról, hogy ez a DVTK a két hiányzó légiós nélkül is egy nagyon erős csapat. Valószínűleg az én hibám, hogy ezt nem sikerült eléggé sulykolnom ezt a csapatomnak, de nem fogok ilyen hibákat elkövetni a közeljövőben. Természetesen gratulálok a Diósgyőrnek, megmutatták, hogy igazi csapatként működnek” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Vasas Akadémia – Aluinvent DVTK 62-87 (9-19, 20-24, 12-25, 21-19)

Results

Csapat1234TOutcome
Vasas Akadémia920122162Loss
DVTK-Hun-Therm1924251987Win