Friss Hírek
  1. Ezúttal izgalmas meccsen maradtak alul
  2. Önbizalom növelő győzelmet arattak
  3. Győzött a tapasztalat
  4. A Bolhák között mi bizonyultunk jobbnak, de így is találtunk legyőzőre
  5. Nem minden negyed sült el jól

UNI Győr vs Vasas Akadémia

Női NB1 A csoport 2018-10-01 - 13:29
Győr

Recap

Hősies harc Győrben, a vereség ellenére bizakodóak lehetünk

A Vasas Akadémia felnőtt csapata a hétvégén megkezdte bajnoki szereplést. Rögtön az első fordulóban egy nagy erőket képviselő klub, a CMB Cargo UNI Győr volt az ellenfél, amely a vártnál kisebb különbségű győzelemmel zárult.

Az első negyed kiélezett párharcot hozott annak ellenére, hogy a hazaiak gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést. Javítva a támadójátékon szép lassan felzárkóztunk és kiegyenlítődött a mérkőzés. Védekezésben még vannak hiányosságok, amit a győriek már az első percekben büntettek.
A második tíz percben nem tudtuk tartani a ritmust pontgyártásban, ellenfelünk pedig fokozatosan ellépet tőlünk.
A félidő után volt egy felzárkózásunk, ám erre ellenfelünk határozott válasza érkezett, amivel a legnagyobb különbséget is beállították és kerek húsz pontos győri vezetés alakult ki a harmadik negyed végére.
Az utolsó játékrészben Földi Attila csapata óriásit hajrázott, amely megmutatta a csapat küzdőszellemét és akaraterejét. 11-0-s futással kezdtünk, és ismét tíz ponton belül kerültünk. Ismét érkezett válasz a hazaiaktól, és végül 15 pontos vereséget szenvedtünk egy top csapat otthonában.

„Teljesen egyértelmű, hogy a védekezésünkön javítanunk kell. Rengeteg pontot kaptunk és nagyon sok volt belőle a könnyű kosár. Ennek ellenére a fiatalokra kimondottan büszkék lehetünk, hiszen remek teljesítményt mutattak, a csapat küzdött a végsőkig, és párszor visszahozta a meccset. Óriásit harcoltak a lányok, küzdeni tudásból és motiváltságból példásan teljesítettek egy papíron nálunk nagyon sokkal erősebb csapat ellen. A jövőben tisztán látszik, hogy min kell dolgoznunk, de az is, hogy mekkora potenciál rejtőzik bennünk” – nyilatkozott a mérkőzés után a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

CMB CARGO UNI Győr – Vasas Akadémia 90-75 (24-20, 25-17, 25-17, 16-21)
Pontszerzők:
UNI Győr: Brown 19/12, Raksányi 7/3, Laklóth 2, Török 11/3, Gray 24. Cs.: Czank 4, Krnjic 5, Varga 15, Szabó P., Baffy 3, Biczó
Vasas Akadémia: Dombai 19/6, Bach 5, Varga A. 4, Karakasevic 12/9, Heljic 13/3. Cs.: Tóth O. 14, Vukov 6/6, Smailbegovic, Tóth F. 2, Hizsnyik, Boros, Budacsik

Kezdődik a bajnokság, irány Győr

Vasárnap 17:00-kor kezdődik a felnőtt csapat számára a magyar bajnoki szezon, ráadásul rögtön egy nagyágyú otthonába látogatunk el. A győriek tavaly a bajnokságban és a kupában is harmadik helyen végeztek, erős keretük pedig azt sugallja, idén nem érik be a dobogó legalsó fokával. Bár a Vasas Akadémia lányai jól szerepeltek a felkészülési mérkőzéseken, az edző elmondása szerint vannak még taktikai hiányosságok, és időre van szükség a csúcsformához.
„A legtöbb csapathoz képest későn kezdtünk el készülni erre a szezonra, és hiba lenne azt mondani, hogy száz százalékosak vagyunk. Ezzel szemben a győriek rengeteg mérkőzésen vannak már túl. Ez biztosan nem a mi malmunkra hajtja majd a vizet, ráadásul tudjuk, hogy nem esélyesként érkezünk a tavalyi bronzérmeshez. Csapatunkból hiányozni fog Böröndy Vivien, aki jelenleg Kínában, az U23-as 3×3 világbajnokságon szerepel. Természetesen nem feltett kezekkel megyünk Győrbe, elemeztük a játékukat, megnéztük a játékosaikat, és megpróbálunk meglepetést okozni” – mondta a csapat vezetőedzője, Földi Attila.

Results

Csapat1234TOutcome
Vasas Akadémia2017172175Loss
SERCO UNI Győr2425251690Win