Friss Hírek
  1. Gyere és labdázz velünk a szabadban!
  2. Újabb sikeres idény zártunk
  3. Ötödik helyen zárt NBI/B-s csapatunk
  4. Győzelemmel zárta a szezont U14/B csapatunk
  5. Bejutott a legjobb nyolc közé serdülő/A csapatunk

PEAC-Pécs – Vasas Akadémia

Női NB1 A csoport 2020-01-18 - 18:00
Lauber Dezső Sportcsarnok

Recap

Hosszabbításba torkollott a szombati, PEAC-Pécs elleni NBI/A bajnoki párharc, ahol végül ismét egy pontos vereséget szenvedtünk. Lányaink a mérkőzés nagy részében kézben tartották a mérkőzést, az utolsó másodpercekben azonban ismét elpártolt mellőlünk a szerencse.

Bár elkövetünk pár elkerülhető hibát védekezésben, jó ritmusban szálltunk be a meccsbe. Irányítottunk, és mindenre volt megoldásunk. Egészen a félidő hajrájáig amikor pár hibával egálra mentettük a meccset ellenfelünknek. A harmadik negyedben a PEAC kezdett jobban, de erre is volt válaszunk, Brianna Fraser vezetésével felzárkóztunk, majd ismét kezünkbe vettük az irányítást. Az utolsó percekben aztán ahogy mostanság megesett többször is, kiengedtük az előnyt, és a végén nekünk kellett harcolni a hosszabbításért. Ez sikerült egy utolsó pillanatos kosárral. A hosszabbításban oda-vissza ment a vezetés. A PEAC kosarat szerzett az utolsó támadásában. Mi sajnos, bár megvolt a helyzetünk ezt nem tettük meg, így hazai győzelem született.

Forrás: PEAC-Pécs
Forrás: PEAC-Pécs

„Csapatként és egyénileg is jó teljesítményeink voltak. Ki kell emelni Böröndy Vivi meccsek óta tartó kiváló formáját, és légiósaink teljesítményét, de a fiatalok is nagyon jól szálltak be a meccsbe. Reméljük az átok, ami rajtunk van egyszer már alább hagy, és sikerül győzünk, mert maximálisan megérdemelnénk” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

PEAC-Pécs – Vasas Akadémia 92-91 (22-23, 19-18, 23-24, 17-16, 11-10)

Results

Csapat1234OTTOutcome
NKA Universitas Pécs221923171192Win
Vasas Akadémia231824161091Loss