A Vasas Akadémia felnőtt csapatának játékosa, Sara Heljic a 2020/21-es szezon elején szenvedett sérülést, így centerünk számára szinte el sem kezdődött a szezon. Sara a felépülésén dolgozik, ha minden a terv szerint halad egy év kihagyás után visszatérhet a pályára.

Egy sérülés sosem jön jókor, ám már a bajnokság előtt kidőlni korántsem mondható szerencsés helyzetnek. Mennyire viselt meg lelkileg a kényszerpihenő?

Hihetetlenül nehéz volt számomra az elmúlt egy év, gyakorlatilag el sem kezdhettem a bajnokságot. A szeptemberi sérülést januári műtét követett, ám végig az járt a fejemben, hogy még erősebb játékosként kell majd visszatérnem. Szerencsére a csapattársak végig mellettem voltak.

Milyen stádiumban van a felépülésed, hogy érzed magad?

Már nemcsak a kötelező feladatokat végzem, erősítek is, valamint állóképességet fejlesztek. A rehabilitációt Budapesten kezdtem meg, jelenleg pedig Újvidéken (Novi Sad), Szerbiában edzek. Nagyon türelmes itt velem a stáb és a társak, hálás lehetek, hogy ennyi energiát fektetnek belém. A határaimat tudom feszegetni, ezáltal nemcsak a felépülésen dolgozhatok, hanem a visszatérésemet is tervezhetem.

Ha már visszatérés, mikor láthatunk újra pályán?

Ha minden jól megy szeptember végén, október elején már pályára léphetek. Minden nap azon dolgozom, minél hamarabb visszatérhessek, és a nehézségek ellenére fizikailag és mentálisan is erősebb legyek a következő szezonra.