A Tippmix Női NBI/A bajnokság második fordulójában a Vasas Akadémia 85-69-re alul maradt az Atomerőmű KSC Szekszárd otthonában. Bátran kezdtük a találkozót, a második negyedben azonban a házigazda minden erőt mozgósított a mérkőzés megnyerése érdekében. Az itt kialakult különbség a találkozó végéig megmaradt, ám lányaink nagyot küzdöttek a komoly erőt képviselő Szekszárd ellen.

Hazai pontokkal kezdődött a találkozó, Cyesha Goree volt eredményes több alkalommal is, amire Pusztai Petra és Papp Dia tudott válaszolni. Bach Bogi triplájával lépéselőnybe kerültünk, előnyünket az első negyed végéig meg tudtuk tartani. Kilenc ponttal is vezettünk az Euroligás csapat ellen, ekkor azonban a Szekszárd begyújtotta rakétáit. Kemény védelmének köszönhetően mindössze 8 pontot engedett Zseljko Djokics együttese a Vasasnak, így a félidőre már ellenfelünk vezetett.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd
Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Látványos és ponterős játékot hozott a harmadik negyed, szépen tudtuk tartani a lépést a hazai triplák ellenére, azonban nem sikerült közelebb kerülnünk. Kétszámjegyű különbség volt a két csapat között a záró felvonásra, amiből már nem sikerült faragnunk, de minden dicséretet megérdemel Milos Pavlovic együttese a pályán mutatott harcért.

„Jó iskola volt ez ma számunkra – egy Euroligás csapattal szálltunk ma szembe, és nem érzem, hogy szégyenkeznünk kellene. Kemény meccs volt, főleg így, hogy ennyire rövid és fiatal a csapatpadunk. Büszke vagyok, hogy a lányaink nem adták meg magukat, és 40 percen át végig küzdöttek, hajtottak – persze egy ilyen csapat, mint a Szekszárd, minden apró hibát megtorol. Nálunk hiányzik még egy kis rutin, és jó pár kiló a palánk alatt, de ezzel együtt örülök a teljesítménynek, amit játékosaimtól láttam ma este” – nyilatkozta a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Vasas Akadémia 85-69 (19-25, 26-8, 26-22, 14-14)
Pontszerzők:
Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 6/6, Mányoky 5/3, Friskovec 14/12, Goree 14, Milic 13, Vorpahl 5, Gereben 10/3, Bálint 7/3, Krnjic 11, Pop, Holcz.
Vasas Akadémia: Papp 11/3, Pusztai 10, Salamon 4, Tóth 8, Madár E. 6, Bach 19/9, Smailbegovic 8/6, Dúl, Siklós, Madár 3/3.