Szombaton útnak indult az U16-os regionális bajnokság, ahol kadett/B csapatunk magabiztos győzelmet aratott a BEAC ellen.

„Végre elindult a regionális kadett bajnokság is, így kadett/B csapatunk is lejátszotta első mérkőzését. A bemelegítésnél láthattuk, hogy a két csapat nem lesz egy súlycsoportban, mivel a BEAC serdülő csapata volt az ellenfél. A mérkőzés elején azonban erre rácáfoltak a csapatok, a negyedik percig vezetett az ellenfelünk. Kicsit későn ébredtek a mieink, de ébredés után már folyamatosan helyre állt a rend. Egy-egy periódustól eltekintve, az elvárásnak megfelelően tudtunk játszani. Dicséret illeti Istenes Zsuzska, Ulrich Zoé és Záboji Tita ambiciózus játékát, és nagy öröm, hogy a sérülésből visszatérő Szilágyi Ágnes, is egyre magabiztosabban játszott” – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

BEAC Újbuda KA/B – Vasas Akadémia/B 30-89 (5-17, 9-18, 8-27, 8-27)
Pontszerzők:
BEAC Újbuda KA/B: Nagy A. 6, Pásztor K. 2, Szauter P. 4, Gremsperger A. 1, Körmendi J. 4, Kókány C. 6, Dormán K. 6
Vasas Akadémia/A: Bartos Blanka 9/3, Szilágyi Ágnes 15, Király Alexandra 2, Örsi Kata 16, Hámori Bernadett 7, Sztraka Bíborka 4, Záboji Tita 6, Ulrich Zoé 14, Istenes Zsuzska 12, Vukmir Andjela 4