Hétvégén az U12-es bajnokság 8. fordulóján a Vasas Amazonok a Kőbányai Darázslányok/A és a Csata Csillagok ellen mérkőztek meg. Mindkét találkozón voltak remek megmozdulásaink és jó periódusaink, de nem tudtuk őket állandósítani, így az ellenfél örülhetett jobban mindkét találkozó végén.

Leszámítva negyedenként egy-két percet, amikor is káprázatosan játszottunk és védekeztünk, a Kőbánya jobb volt. Ha tudásban nem is, de akaratban, küzdésben, agresszivitásban, céltudatosságban és kitartásban mindenképpen előttünk járnak. Akkor tudunk szorosabb mérkőzéseket játszani, ha ebben fejlődünk. Amikor ezek megvoltak labdákat szereztünk, 2-3 passzból indítottuk le ellenfelünket vagy szereztünk kosarat parádés összjátékból – mondta a csapat edzője, Ruska Norbert.

Kőbányai Darázslányok/A – Vasas Amazonok 75-34 (14-3, 16-9, 21-13, 24-9)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Gergely Lujza 6, Kuntzl Anna 5, Sárga Emese 4, Horváth Dorottya 4, Klemencsics Sára 4, Horváth Mira 3, Juhász Janka 2, Remete Zsófia 2, Jeszenszki Dorka 2, Hujber Anna 1, Szarvas Szinta 1, Bogár Berta

Az első negyedben lehengerlő játékkal kezdtünk be. Jó volt a védekezés, ment a labda, s több indítás kosarat is szereztünk. Sajnos a mérkőzés további részében ezt már nem tudtuk folytatni. Voltak egyéni villanások, de kivette a Csata az irányítást a kezünkből. Voltak periódusok, mikor nagyon keményen küzdöttünk, extra megoldásokból szereztünk pontokat, de összességében kicsivel, de jobban akarta a győzelmet ellenfelünk. Magunkat vertük meg, de ehhez kellett a botrányos játékvezetés is – értékelt a csapat edzője, Ruska Norbert.

Vasas Amazonok – Csata Csillagok 49-59 (16-10, 16-20, 9-17, 8-12)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Kuntzl Anna 11, Hujber Anna 9, Sárga Emese 7, Horváth Mira 6, Gergely Lujza 5, Szarvas Szinta 3, Horváth Dorottya 3, Klemencsics Sára 2, Remete Zsófia 2, Jeszenszki Dorka 1, Juhász Janka, Bogár Berta