A 2009-es korosztályos válogatott edzőtáborba három Vasas Akadémia játékos, Marton Szilvi, Pácza Blanka és Tóth Frotti kapott meghívót. A képző-kiválasztó tábor 06.27-07.03 között került megrendezésre Székesfehérváron. Nagy megtiszteltetés volt lányaink számára a behívó, hiszen első alkalommal vehettek részt válogatott összetartáson.

Kijelenthetjük, hogy teljesült egy álom, hiszen egy válogatott meghívó minden kosaras álma. Milyen érzések kavarogtak benned, amikor megtudtad, hogy Székesfehérvárra utazol?

“Az első pillanatok mindenképp az örömé voltak, hiszen ez azért tényleg nagy dolog” – mondta Pácza Blanka. “Hozzá kell tenni, hogy némi izgalom is átfutott rajtam, mert új kihívást jelentett ez mindhármónk számára. Személy szerint kicsit izgultam, hogy fogok teljesíteni” – tette hozzá Marton Szilvi.

Hétfőn érkeztetek meg Székesfehérvárra, ahol egy hetet töltöttetek. Milyen volt, miket csináltatok?

“Rendkívül jó hangulatban telt el ez a néhány nap, melynek minden pillanatát élveztem. Még akkor is, ha néhány edzés végére nagyon elfáradtunk” – emlékezett vissza Tóth Frotti. “Technikai és taktikai elemeket is gyakoroltunk, nagyon sokszínűek voltak az edzések, amiben nemcsak fizikálisan, mentálisan is el lehetett fáradni” – tette hozzá Pácza Blanka.

Egy hét alatt rengeteg energiát és tapasztalatot tud magába szívni egy-egy játékos a válogatott összetartás alatt. Mi az amit magaddal tudsz vinni az elmúlt hétből?

“Alap dolgokon is javítani tudtunk, a környezetváltás miatt pedig sokat fejlődtem mentálisan. Rávilágított az edzőtábor a hibáimra, a dobásokat sokat kell még gyakorolnom” – mondta Marton Szilvi. “Technikai dolgokat illetően sok újdonsággal találkoztam, nekem a védekezés az, ami javulni fog az elmúlt egy hétnek köszönhetően” – zárta a beszélgetést Tóth Frotti.

Gratulálunk lányok!