Edzőmérkőzésre hívták a hétvégén a Vasas Amazonok a Kecskeméti Amazonok csapatát. Lányaink nagy lendülettel vágtak neki a mérkőzésnek, aminek meg is lett a gyümölcse.

„A kecskeméti csapattal már egyszer találkoztunk januárban, így most kíváncsiak voltunk, hogy pár hónap elteltével hazai pályán mire vagyunk képesek ellenük. A lányok nagy lelkesedéssel és lendülettel kezdtek bele a mérkőzésbe, ami sok pontatlan dobást eredményezett. A védekezésünk nem volt az igazi, többször adtunk „könnyű” helyzetet ellenfelünknek. Ezen a meccsen Käfer Jázmin és Jusztin Áfra hátukra vették a csapatot, mindkét negyedben találtunk egy-egy húzóembert, erre a lendületre pedig a többiek is rá tudtak csatlakozni. Deák Zsófi védekezése szintén dicséretre méltó, az ellenfél egyik legjobb játékosát fogta nagy szívvel. Büszke vagyok a csapatra, hogy bebizonyították (főként saját maguknak), hogy bármire képesek, és ideje elhinniük, hogy a sok munkának beérik a gyümölcse” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – Kecskeméti Amazonok 51-43 (9-6, 14-17, 7-3, 12-11, 9-6)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Käfer Jázmin 18, Jusztin Áfra 12, Éber Janka 8, Varga Sára 3, Mayr Jana 3, Kövesdi Lujzi 2, Deák Zsófi 1, Deák Nóri 1, Szemerédi Szonja 1, Balás-Piri Kata 1, Örsi Anna 1