A kosárlabdán kívül több csapatsportágban is remekelt a Vasas az idei szezonban. Az évet értékelvén a vasassc.hu Markovits László klubelnökkel és Polgár-Veres Árpád sportszakmai elnökhelyettessel készített interjút, akik a Pasaréten folyó munkáról is elismerően nyilatkoztak.

„Nagyon régóta mintaszerű munka folyik mind a női, mind a férfivonalon Bolyó Judit és Zöldi Péter tulajdonosok vezetésével Pasaréten. Az elnökségem első komoly partneri megállapodása 2004-ben az Euroleasinggel tehát nemcsak a létesítményfejlesztés miatt volt nagyon fontos, hanem nekik köszönhetően ebben a sportágban is el tudtunk kezdeni építkezni. Olyannyira, hogy női vonalon például rengeteg Vasas-nevelésű játékos került az NB I-be, illetve a válogatottba, de akár a Sopron friss Euroliga-győztes csapatát is említhetném ilyen szempontból. És bár a kosárlabda egy fiatalabb sportág klubon belül, már itt is vannak évtizedes kötődések, nem véletlen, hogy az idei közgyűlésünkön két kiváló szakember, Diósadi Deák Éva és Krivacsevics Dragoljub is a klubunk örökös tagja lett” – Markovits László klubelnök.

„Ahogy Laci is kiemelte, Pasaréten egy olyan rendszer működik több mint egy évtizede, ami az akadémiai produktivitásra épülve saját erőből teszi képessé a Vasast női vonalon a stabil élvonalbeli szereplésre. A férfiaknál pedig szintén vezető szerepe van a Vasasnak a fővárosban. A tulajdonosi elvárás világosan és következetesen van képviselve és ez visszaköszön az eredményességben is. A pasaréti modellben az a cél, hogy a sportológyermekek nemzetközi szintű alapképzést, majd a kiválasztást követően olyan szakmai felkészítést kapjanak, ami segít eljutni nekik a saját felnőtt csapaton keresztül a legmagasabb szintű professzionális kosárlabda világába. A kosárlabdaklub vezetőivel közösen mindent elkövetünk azért, hogy a sporttámogatások terén is el legyen ismerve ez a kiemelkedő szakmai nevelőmunka. Ezzel kapcsolatban kulcskérdés a létesítményhelyzet alakulása. Jelenleg napi szinten közel ezer sportoló látogatja a Pasaréti Sportcentrumot. A meglévő lehetőségek már egy ideje nem tudják kiszolgálni az igényeket, kevés az edzőfelület és az öltöző. A sporttelep jelentős megújításra vár. Az utóbbi egy évben minden jogi és szabályozási feladatot elvégeztünk a jövőbeni fejlesztések érdekében, melyek megvalósulásához nagyban hozzájárulhat a kosárlabdasportágunk eredményessége is” – nyilatkozott Polgár-Veres Árpád sportszakmai elnökhelyettes.

A teljes cikket ide kattintva lehet elolvasni.

Forrás: Vasas SC