Házi rangadóval kezdte a hétvégét a Vasas Amazonok U12-es csapata a Vasas fiú gárdája ellen, majd újabb nehéz ellenfél, a Csata Csillagok várt lányainkra. Bátran küzdöttünk mindkét találkozón, nem sok hiányzott a győzelemhez.

„A meccs elején kicsit megilletődtünk a fiúk gyors és agresszív játékától. Az első sokk után sikerült összeszedni magunkat, és második ötösünk bátor és ponterős játékának köszönhetően a félidőre sikerült utolérni a fiúkat. A harmadik negyedben sajnos nem tudtuk kihasználni magasságbeli fölényünket, rengeteg lepattanót engedtünk az ellenfélnek. Pontatlan támadásaink után könnyű kosarakat szerezett ellenfelünk, gyorsaságukkal nem tudtuk felvenni a versenyt. Nagyon örülök neki, hogy a meccs utolsó negyedében a kialakult hátrány ellenére nem adták fel a lányok, utolsó pillanatig küzdöttek” – mondta a csapat edzője, Farkas Fanni.

Vasas U12 – Vasas Amazonok 60-51 (20-9, 8+3-16+6, 23-6, 6-14)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Pácza Blanki 16, Toman Zsófi 9, Bodnár Sári 6, Vértes Vanda 5, Karli Dóri 5, Márton Lia 3, Tóth Frotti 2, Tompa Nonó 2, Firle-Kiss Bora 1, Bogdán Fanni 1, Marton Szilvi 1

„A Csata elleni mérkőzésen a legfőbb célunk az volt, hogy lepattanókban javuljunk az első meccshez képest. A lányok nagyon szépen igyekeztek erre figyelni, Bora és Szilvi is nagyon szép kosarakat szereztek lepattanóból. Támadásban is sokkal szervezettebbek voltunk, passz-befutásokból gyönyörű kosarakat dobtunk, illetve védekezésben is sokkal keményebbek voltunk, mint a fiúk ellen. Dicséretet érdemel Blanki és Zsófi bátor játéka, valamint Vanda és Szilvi szép lepattanói. A meccset ezúttal nem sikerült megnyernünk, ennek ellenére nagyon büszke vagyok a lányokra. Meccsről-meccsre rengeteget fejlődnek, egyre bátrabban, csapatként játszanak” – értékelt Farkas Fanni.

Vasas Amazonok – Csata Csillagok 57-61 (10-12, 15+6-15+7, 10-15, 16-12)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Pácza Blanki 13, Toman Zsófi 11, Bogdán Fanni 7, Marton Szilvi 7, Firle-Kiss Bora 6, Vértes Vanda 4, Bodnár Sári 3, Tompa Nonó 3, Márton Lia 2, Karli Dóri 1