Az U14 nemzetközi torna harmadik napja a csoporton belüli helyezésekről döntött. A spanyol Sant Adria csapatával játszottunk egy óriási iramú, izgalmas és tanulságos mérkőzést. Egy hajszál választotta el lányainkat a csoportelsőségtől,  így a Vasas Akadémia az elődöntőt a házigazda Soproni Darazsak Akadémia ellen fogja vívni.

„Az olasz csapat kevesebb elzárással, viszont annál több egy-egy osztással és passzbefutással dolgozott. Szépen védték ezeket a lányok, és ellenfelünk csapdás letámadását is gyorsan átjátszották, amiből könnyű kosarakat szereztünk. Örülök, hogy mindenki sokat tudott játszani és a saját bőrén érezhette a folyamatos nyomást, tolást, harcos és kemény védekezést. Csapatunk legjobbja Láng-Miticzky Blanka lett. A remek csapatmunka mellett szeretném kiemelni Masier Sophie centerjátékát (8 pont, 8 lepattanó, 4 szerzett labda, 14 IBM pont) valamint Duka Lili harcos védekezését (9 pont, 4 szerzett labda, 11 IBM pont)” – mondta a csapat edzője, Eördögh Edit.

REYER Venezia – Vasas Akadémia 46-73 ( 11-20, 8-23, 9-16, 18-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Láng-Miticzky Blanka 16/3, Rátkai Eszter 8, Duka Lili 9, Kálmán Liza 2, Masier Sophia 8 Csere: Igaz Eszter 7, Hruby Laura 2, Kemény Szófia 6, Molnár Fruzsina 2, Benyovszki Petra 8, Szabó Flóra 5, Herzog Bora

„A csoport zárómeccsét a Snatt’s Femení Sant Adria ellen játszottuk, ezen a találkozón a tét a csoportelsőség volt. Egy ponttal kikapni mindig fájó főleg úgy, hogy a 35. percben minden erőnket mozgósítva 14 ponttal vezettünk. Meg kell tanulnunk higgadtabban és okosabban lejátszanunk az utolsó pár perceket főleg, ha egy mindenre elszánt, a végletekig küzdő spanyol csapat az ellenfél. Tanulni és fejlődni jöttünk a tornára, minden meccs negyven percig tart, addig koncentrálni és harcolni kell mindenkinek. Tudjuk mit és miben hibáztunk, szeretnénk ezeket már kedden kijavítani az elődöntőben a hazai csapat ellen. Dicséret illeti a csapatot, hiszen szívét lelkét kitette a pályára, jól is játszott, kár az utolsó két-három perces figyelmetlenségekért és kapkodásért. Szeretném kiemelni Masier Sophie dupla-dupla teljesítményét (14 pont, 13 lepattanó, 22IBM pont) Láng-Miticzky Blanka (15 pont, 4 szerzett labda, 4 gólpassz) és Rátkai Eszter (15 pont, 9 lepattanó, 7 kiharcolt fault, 7 gólpassz, 11 IBM pont) mezőnymunkáját” – összegezte Eördögh Edit.

Vasas Akadémia – Snatt’s Femení Sant Adria 66-67 (16-14, 17-13, 18-14, 15-26)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Láng-Miticzky Blanka 11/3, Rátkai Eszter 15, Duka Lili 5, Kálmán Liza 4, Masier Sophia 14, Igaz Eszter 3, Hruby Laura 5/3, Kemény Szófia 5, Molnár Fruzsina 4, Benyovszki Petra, Szabó Flóra, László R.