Szerdán megkezdődött az U18-as Európa-bajnokság egyenes kiesés szakasza, a magyar válogatott Németország ellen lépett pályára a negyeddöntőben. Drámai végjátékot hozott a találkozó, amelyen végül egyetlen pont döntött. Sajnos nem a mi javunkra, így lányaink az alsóházban folytatják a harcot.

Végletekig kiélezett párharcot hozott Magyarország számára az Eb elődöntője Görögországban, már a mérkőzés elején szoros küzdelmet láthattunk. Ellenfelünk az első negyed közepén el tudott húzni hat pontra, egy időkérést követően azonban zárkózni tudtunk. A folytatásban egyenlíteni tudtunk (18-18), ám ezt követően ismét a németeknek jött ki jobban a lépes, melynek köszönhetően ismét hat pontos különbség volt a két csapat között. Nem tartott sokáig ellenfelünk öröme, megint begyújtottuk a rakétákat és félidőre megfeleztük hátrányunkat.

Fotó: FIBA
Fotó: FIBA

Bár inkább csak az eredményjelzőn volt tapasztalható, de a németek mindig egy lépéssel előttünk jártak. Sok energiát vett ki lányainkból a tudat, hogy nekünk kell futnunk az eredmény után. A nagy áttörést az utolsó negyed hozta, amikor egy komoly rohammal sikerült átvennünk a vezetést (50-51), itt vette kezdetét igazán az idegek harca. Három pontra ismét elhúzott ellenfelünk, amit még meg tudtunk fordítani, az utolsó másodpercekben azonban Németország nevéhez fűződik az utolsó találat, amivel megszerezték a negyeddöntőt érő helyezést, Magyarország pedig az 9. helyért küzd tovább.

Németország – Magyarország 56-55 (16-14, 14-13, 18-14, 8-14)
Pontszerzők:
Németország: Buhner 22, Feldrappe 4, Kroger 6, Falk 2, Rolf 7/3. Csere: Brochlitz, Kreyenfeld 2, Diala, Djuela, Haw, Horvath 2, Stockle 11/9.
Magyarország: Laczkó 5/3, Strausz 6, Gyöngyösi 4/3, Holcz 9, Milkovics 7/3. Csere: Dobó 5/3, Oláh 8/6, van Rijs, Ács 4, Aho 4, Katona 3/3, Pfeiffer