Fontos küzdelem vár a Vasas Akadémia felnőtt csapatára szerdán, lányaink utolsó bajnoki mérkőzésüket játsszák a Ludovika-FCSM Csata ellen. A párharc jelenleg 1-1-re áll, a holnapi nap kiderül, ki szerzi meg az ötödik helyet.

Nem kell tartalékolni az erővel, maximális erőbedobással fognak egymásnak esni a csapatok szerdán a Play Off 5. helyéért folyó párharc utolsó mérkőzésén. Az idegenbeli győzelmet követően Milos Pavlovic együttese vereséget szenvedett a hétvégén Pasaréten. Feszült hangulat volt jellemző a találkozón, láthatóan nagy nyomást helyeztek magukra lányaink, ami hibákhoz vezetett. Van azonban még egy sanszunk, a sikerért pedig teljes erőbedobással fogunk közdeni.

Eredményesnek bizonyult a szombati találkozón a Csata szempontjából a zóna védekezés, amivel többször le tudta lassítani a Vasas játékát, a hibákból pedig tudott építkezni ellenfelünk. A győzelmet követően, lélektanilag talán most Tursics Krisztián együttese van előnyben, hiszen a Ludovika Arénában rendezik az utolsó mérkőzést. Nyomásból is több van azonban a Csatán, a papírforma alapján ugyanis ők vannak győzelmi kényszerben. Akár a napi forma, egy-egy jó vagy rossz döntés is kulcsfontosságú lehet, hiszen az 5. helyet mindkét csapat a magáénak akarja tudni.

“Egyértelműen jobbnak kell lennünk zóna ellen az utolsó találkozón, erre mindenképp készülni fogunk, hiszen voltak nehézségeink. E mellett sokkal nyugodtabbnak és türelmesebbnek kell lennünk, mint a szombati hazai meccsen. A két csapat között véleményem szerint kisebb a különbség, mint amit az eredményjelző mutatott, ám sok helyzetet kihagytunk. Mindannyian tudjuk jól, hogy még egyszer nem lesz akkora szerencsénk, mint az első mérkőzésen, keményen meg kel küzdenünk a győzelemért. Képesek vagyunk legyőzni a Csatát, ám eredménytől függetlenül már most büszke vagyok a csapatomra, hiszen óriási sikert értünk el ebben a szezonban” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtti teljes interjút itt lehet megtekinteni.

A Ludovika-FCSM Csata – Vasas Akadémia találkozó szombaton 16:00-kor kezdődik a Ludovika Arénában.

A mérkőzés továbbra is élőben nézhető a mindiGO oldalán vagy applikációján.