Győzni tudott Pasaréten az NKA Universitas PEAC a Tippmix Női NBI/A Play-Off 5-8. helyért folyó párharc második mérkőzésén, amivel 1-1-re javította az állást. Sajnos nem a vereség a legfájóbb a mai napon, hanem az, hogy Papp Dia sérülést szenvedett a második félidőben, ráadásul csapatkapitányunk további játéka egyelőre kérdéses.

Laczkó hárompontosával kezdődött a párharc második mérkőzése, amire csapatkapitányunk, válaszolt a túloldalon. Smailbegovic Nadia kettő plusz egyének és Salamon Zsófi triplájának köszönhetően hat pontos előnyre tettünk szert az első percekben, kijelenthetjük tehát, hogy jobban rajtoltunk ellenfelünknél. Igyekeztünk agresszívan védekezni, aminek sajnos meg is lett az eredmény, Papp Dia és Smailbegovic Nadia már az első negyedben összegyűjtötték második személyi hibájukat, így Milos Pavlovicnak lépnie kellett. Sok fault és még több büntető szakította félbe a játékot, az előnyt azonban tartani tudtuk. Mindkét oldal pontatlanul játszott a játékrész végén, amiből a PEAC jött ki jobban. Két pontos hátrányból tudott fordítani a pécsi együttes, Sanchez triplájának köszönhetően az előny immár a vendégeknél volt.

Nagy csata zajklott mindkét palánk alatt, a játékvezetők azonban igyekeztek kézben tartani a mérkőzést, ezért továbbra is sok fault és büntetők tördelték a folyamatos játékot. Katrina Pardee duplájával egyenlíteni tudtunk, ám Kiss már a mérkőzés koari szakaszában bérletet szerzett a büntetővonalra. KP triplájának köszönhetően kapott új lendületet csapatunk, egyenlíteni tudtunk öt perccel a félidő előtt. Vendég időkérést követően Laczkó talált be, amire Budácsik Dorka és Qui Nunn büntetőkkel válaszoltak. Előbbi egy hárompontost is értékesíteni tudott, amivel a Vasas újra átvette a vezetést. Újabb pécsi időkérést követően ismét Kiss büntetőzhetett, előnyünk pedig egyetlen pontra csökkent. Milos Pavlovci ekkor látta elérkezettnek az időt, hogy elbeszélgessen lányaival. Katrina Pardee is esélyt kapott a büntetővonalról, aminek köszönhetően három pontra elhúztunk, az utolsó szó azonban Kiss Virágé volt, aki egy kettő plusz egy akcióval egyenlíteni tudott a félidő előtt.

Calhoun hárompontosának köszönhetően magához ragadta a vezetést a PEAC, majd minden Vasas szurkoló a fejéhez kapott. Papp Dia kihagyott hárompontosát követően a támadólepattanóért igyekezett, majd a bokájához nyúlt. Az orvosi stáb azonnal csapatkapitányunk segítségére sietett, aki sajnos nem tudta folytatni a játékot. Egyik vezérét tehát elvesztette a Vasas, ám remélhetőleg csak a mai találkozóra. Qui Nunn igyekezett felrázni csapatát a drámai esemény után, zsinórban négy pontot szerzett centerünk és át tudtuk venni a vezetést. Sorban záporoztak a kosarak, a két csapat szinte végig fej-fej mellett küzdött. A PEAC-nak jött ki jobban a lépés, 54-54-es állást követően Calhoun hármasának és Kiss kettő plusz egyének köszönhetően nyolc ponttal elhúztak a vendégek.

A rövid szünet sem telt eseménytelenül, a pécsiek egyik szurkolóját ugyanis a biztonsági kollégáknak kellett kivezetniük a csarnokból. Tóth Orsi büntetőivel kezdődött meg az utolsó negyed, Madár Eszti duplájának köszönhetően pedig három pontra felzárkóztunk. Nem adta ki kezéből a vezetést ellenfelünk, ezért vezetőedzőnk időt kért, hogy átbeszélje tanítványaival a végjáték forgatókönyvét. Katrina Pardee kosarával úgy tűnt, lendületbe kerül a Vasas, védekezésben azonban nemcsak mi, hanem a pécsiek is bekeményítettek. Simon két hárompontosa hallgattatta el a hazai publikumot. Ez nem jelentett mást, mint újabb hazai időkérést, hiszen kilenc pontra elhúztak a vendégek. Calhoun kettő plusz egyének köszönhetően először alakult ki kétszámjegyű különbség, számunkra sajnos nagyon nem jókor. Megérezte a vérszagot a PEAC, mi pedig teljesen szétestünk fejben. Vezetőedzőnket egy technikaival is figyelmeztették a játékvezetők, ellenfelünk pedig tudta, hogyan kell lepörgetni a hátralévő időt úgy, hogy ne legyen Pasaréten vége a párharcnak. 66-84-re győzött az NKA Universitas PEAC, amivel 1-1-re javítani tudott.

Ahogy számítottunk is rá, nagyon fizikális mérkőzés volt, és sajnos engedtük, hogy Kiss Virág dominálja a festéket. Próbáltunk taktikailag változtatni és három másodperceket kiharcolni és ezt nem sikerült a terv szerint végrehajtanunk. Ennek ellenére négy ponttal még mindig mi vezettünk, mikor Dia megsérült, az ő kiesése pedig nagyban befolyásolta a további játékunkat támadásban és védekezésben is. Az utolsó negyedben sok üres dobást engedtünk, amit az előző mérkőzésen meg tudtunk akadályozni, ezeken a dolgokon pedig javítanunk kell, ha sikeresek szeretnénk lenni a harmadik összecsapáson. Gratulálok a PEAC-nak – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Vasas Akadémia – NKA Universitas PEAC 66-84 (21-23, 18-16, 15-23, 12-22)