Fárasztó sorozaton van túl U18-as csapatunk, amely egy hét alatt háromszor is pályára lépett. Szerdán Sopronba látogattak Igor Skocovski tanítványai, akik egy rendkívül izgalmas mérkőzésen tudtak nyerni.

„Hét nap leforgása alatt ez volt a harmadik mérkőzés, amit junior csapatunk lejátszott, így látható volt lányainkon a fáradság. Főként a találkozó végén volt látható, hogy nem a megszokott ritmusban játszunk, de nagyot küzdöttünk a győzelemért. Az első negyedben mutattuk meg igazán, mire vagyunk képesek, itt működött a legjobban a támadás és védekezés. A második játékrészben a dobásokkal már voltak problémák, hat hármasból egyik sem esett gyűrűbe és a középtávoli dobásokat is gyenge százalékkal értékesítettük (22%). A szünet után nagy harc következett, mindkét csapat a védekezésre fókuszált. Az utolsó negyedben sikerült nyolc pontra elhúznunk, azonban nem dőlhettünk hátra. Született néhány rossz döntés, melynek köszönhetően rendkívül izgalmassá vált a végjáték. Az utolsó másodpercig kiélezett küzdelem volt, de végül sikerült egy ponttal megnyerni a mérkőzést. Nagyon boldog vagyok, hogy győzni tudtunk, tanulságos meccs volt ez mindenkinek. Gratulálok a lányoknak, kiemelném Aho Tyra (22 IBM, 16/3 pont, 6 lepattanó, 7 assziszt), Van Rijs Dóra (10 IBM, 6 pont, 8 lepattanó, 9 szerzett labda) és Kádár Orsolya (19 IBM, 12 pont, 6 lepattanó, 3 szerzett labda, 3 assziszt) teljesítményét” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Darazsak Sportakadémia – Vasas Akadémia 51-52 (14-21, 10-8, 14-11, 13-12)
Pontszerzők:
Darazsak Sportakadémia: Egresits R. 5, Neméth B., Bognár D., Erdelyiova 11, Pfeiffer V. 11, Vasi H. 5, Szomszéd Cs. 4, Gombkötő L., Török K., Molnárová A. 15
Vasas Akadémia: Bartos B., Van Rijs L, Kádár O. 12/3, Van Rijs D. 6, Igaz E., Aho T. 16/3, 10, Örsi K. 9/3, Ulrich Z. 5, Hámori B. 4, Kemény Sz.