Szombaton U12/B csapatunk is pályára lépett a gyerek bajnokság második fordulóján. Diósadi Deák Éva tanítványai a Ziccer Tigrisek és a Csata Villámok ellen mérkőztek meg. 

A forduló első mérkőzését nagyon idegesen kezdték a lányok, pedig ellenfelünknél technikailag sokkal képzettebbek voltunk. Igaz, három játékosunknak is ez volt élete első mérkőzése, de a többiek sem nyújtották azt, amit valójában tudnak. A mérkőzés folyamán aztán szépen belejöttünk a játékba. Sokat javult a védekezésünk, és a labdaszerzésekből rendre szép kosarakat tudtunk szerezni. Kiemelném Kis Piroska és Balázs Hanna teljesítményét – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Ziccer Tigrisek – Vasas Bolhák 7-60 (0-12, 2-16, 1-6, 4-14, 0-12)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Kis Piroska 10, Balázs Hanna 9, Klemencsics Sára 7, Ales Míra 7, Hermány Katalin 6, Hujber Anna 5, Gergely Lujza 4, Horváth Dorottya 4, Závodszky-Tóth Róza 3, Koncz Lili 3, Szigyártó Lina 2, Barta Boglárka

A második mérkőzésen sokkal erősebb csapat ellen léptünk pályára. Védekezésben és támadásban is sokkal nagyobb ellenállásba ütköztünk. Így érthető volt, hogy sok labdát vesztettünk el, és nehezebb dolgunk volt védekezésben is. Örülök, hogy támadásban nagyon szép cselekkel, ügyes akciókból értékes pontokat szerzett Klemencsics Sára és Gergely Lujza, védekezésben pedig Hermány Kati és Horváth Dorka szerzett rengeteg labdát és lepattanót. Gratulálunk az ellenfélnek a győzelemhez. Nagyon hasznos két mérkőzést játszottunk. Örülök, hogy védekezésben és támadásban is minden játékosunknak sikerült sok tapasztalatot szerezni, és kosarat dobni ebben a fordulóban – értékelt Diósadi Deák Éva.

Vasas Bolhák – Csata Villámok 32-42 (8-9, 8-12, 0-1, 11-12, 5-8)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Klemencsics Sára 9, Gergely Lujza 8, Barta Boglárka 4, Horváth Dorottya 4, Kis Piroska 3, Hermány Katalin 2, Ales Míra 2, Balázs Hanna, Hujber Anna, Szigyártó Lina, Závodszky-Tóth Róza, Koncz Lili