Kadett/B csapatunk egy hét pihenőre kényszerült, így nem a legjobb formájában vágott neki a hétvégének. Lányaink a Törekvés SE/A, valamint a DVTK Akadémia/A ellen léptek pályára.

“Egy hetes kényszerpihenő után, egy edzéssel a hátunk mögött vágtunk neki ennek a fordulónak. Tudtuk, hogy mindkettő mérkőzés nagyon fizikális és nehéz lesz. Az első meccsen sok jó megmozdulást láthattunk a lányoktól, harciasan és jó kedvvel játszottunk. A győzelem sajnos nem sikerült, de a múltkori 52 pontos vereséget, most 20 pontra tudtuk faragni, ami miatt dicséret illeti a csapatot. Kiemelném Puskás Lili játékát, aki 10 ponttal és 13 lepattanóval dupla-dupla teljesítményt nyújtott, 15 IBM ponttal. Mellette Tóth Frotti 9 pontjával, Pácza Blanka pedig 6 pontjával és remek védekezésükkel segítették a csapatot” – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

Törekvés SE/A – Vasas Akadémia/B 57-37 (18-12, 14-8, 14-7, 11-10)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Puskás Lili 10, Tóth Frotti 9, Pácza Blanka 6, Gergely Petra 4, Kárpáthegyi Léda 3, Bori Liza 2, Kollár Kata 1, Muszka Zita 1, Ács-Sánta Kata 1

“A második mérkőzésen sajnos a játék minden szegmensében alulmaradtunk. Kijött az egy hetes edzéshiány, nem tudtuk felvenni azt a ritmust és agresszivitást, amit a remek képességű játékosokból álló DVTK képviselt. Amíg a félpályán nem tudunk átjutni és 56 labdát adunk el, addig sajnos nem leszünk méltó ellenfelek. Szeretném, ha a csapatunk a következő fordulóban megmutatná azt, amire igazából képes. Bori Liza és Tóth Frotti küzdeni akarása mindenképp dicséretet érdemel” – értékelt Ambrus Szandra.

Vasas Akadémia/B – DVTK Akadémia/A 26-94 (2-26, 9-15, 6-24, 9-29)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Bori Liza 7, Tóth Frotti 5, Gergely Petra 3, Bartos Dorottya 3, Muszka Zita 2, Kollár Kata 2, Ács-Sánta Kata 2, Kárpáthegyi Léda 2