Miskolcon járt serdülő/A csapatunk, amely a Kecskeméti KA/A-val és a DVTK Akadémia/A-val csapott össze a bajnoki kiírásban. Nagyot küzdöttek lányaink a hétvégén és szinte hiba nélkül játszottak. A második találkozó első negyedének hullámvölgye okozta azt, hogy nem sikerült veretlenül hazatérniük a fordulóról.

Szépen játszottak a lányok, az első félidőben voltak apróbb hibák, egyénieskedés, de ezt a második félidőre sikerült kijavítani és minden egyes játékos hozzá tudott tenni valamit a végső győzelemhez – mondta a csapat edzője, Farkas Fanni.

Vasas Akadémia/A – Kecskeméti KA/A 70-44 (21-8, 16-13, 17-11, 16-12)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/A: Käfer Jázmin 19, Horváth Réka 10, Kövesdi Lulu 7/3, Bogyó Lau 6, Mayr Jana 6, Varga Sára 5, Deák Zsófi 4, Éber Janki 4, Jakó-Szalai Zita 4, Balás-Piri Kata 3, Horváth Mira 2

A DVTK elleni meccset jól kezdtük, de sajnos pár perc után az ellenfél agresszivitása teljesen elbizonytalanította a csapatot. Sorra kaptuk az indítás kosarakat és a kizárások is hiányoztak, így többször esélyt adtunk, hogy a hazaiak újra és újra próbálkozzanak a kosárszerzéssel. A második negyedben már keményebben leptünk pályára, szépen játszottunk és félidőre sikerült is lefaragni a meccs elején szerzett hátrányból. A folytatásban szépen küzdöttünk, át is vettük a vezetést, de a végjátékban fegyelmezetlenül, kapkodva kosaraztunk, így sajnos nem sikerült nyerni. Azt gondolom, így még jobban fáj az első negyedben mutatott dekoncentrált játék, de semmi baj, ezekből a helyzetekből tudunk a legtöbbet tanulni – értékelt Farkas Fanni.

DVTK Akadémia/A – Vasas Akadémia/A 76-72 (27-12, 11-19, 19-27, 19-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/A: Käfer Jázmin 24, Éber Janka 16, Horváth Réka 10, Kövesdi Lulu 8, Varga Sára 5/3, Bogyó Lau 3, Márton Gréti 2, Mayr Jana 2, Jakó-Szalai Zita 1