A regionális serdülő bajnokság utolsó fordulójában lányaink két mérkőzést játszottak. A Kiss Lenke elleni rossz rajtot követően a Török Flóris Törekvés SE/B ellen már koncentráltabbak voltunk, így győzelem is született a hétvégén.

„Az első negyedben nem igazán találtuk meg a ritmusunkat. Kihagyott ziccerek tömkelegével és sok eladott labdával mentünk bele a mérkőzésbe, ami részben meg is alapozta a vereségünket. A második negyed végére viszont sikerült 5 pontra felzárkóznunk a jó játékosokból álló Kiss Lenkéhez. A folytatásban próbáltuk felvenni a tempót, amit az ellenfél diktált, de sajnos elfáradtunk a mérkőzés végére, ahol sorra kaptuk a könnyű ziccereket, mi pedig kihagytuk azokat. A vereség ellenére elégedett vagyok, hiszen rengeteget fejlődtek a lányok és mindenki hasznos perceket tudott a pályán tölteni. Kiemelném Kárpáthegyi Léda (12 pont, 8 lepattanó, 4 blokk) és Galavits Lili (12 pont, 6 lepattanó, 5 kiharcolt fault) játékát” – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

Kiss Lenke KA/A – Vasas Akadémia B 66-49 (17-9, 16-19, 19-12, 14-9)
Pontszerzők:
Kiss Lenke KA/A: Balla 28/3, Révész-Veres 16, Kornhoffer 6, Jakab 5, Henglár 5, Gedó 2, Burányi 2
Vasas Akadémia B: Kárpáthegyi Léda 12, Galavits Lili 12, Tóth Frotti 8, Bori Liza 6, Pácza Blanka 3, Szíj-Krisánszky Zoé 3, Puskás Lili 2, Bartos Dorottya 2, Polt Gréta 1, Kollár Kata, Ács-Sánta Kata, Muszka Zita

„A mérkőzést az első perctől kezdve uralni szerettük volna, amit főleg a védekezéssel próbáltunk kiharcolni. Ezt sikerült egy 15:0-s kezdéssel megalapoznunk. A második negyedben az előnyünket tovább tudtuk növelni, ami a félidőben magabiztosságot adott a lányoknak. A második félidő elején akadt némi rövidzárlat, érződött a lányokon az előző küzdelmes mérkőzés. Az utolsó negyedben viszont újabb energiákat tudtunk mozgosítani, ahol csak 4 pontot engedtünk az ellenfélnek. Az egész meccsen agilisan játszottunk, amit a jövőben meg kell tanulnunk átvinni a szorosabb mérkőzésekre is. Kimagasló, hogy öten is 10 pont fölött dobtak. Mindenkinek jár a gratuláció, hiszen egy csapatként, igazi kosarasként mozogtak a pályán” – értékelt Ambrus Szandra.

Vasas Akadémia B – Török Flóris-Törekvés SE/B 79-27 (20-6, 24-6, 18-11, 17-4)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia B: Bori Liza 15, Szíj-Krisánszky Zoé 14, Bartos Dorottya 10, Pácza Blanka 10, Kárpáthegyi Léda 10, Galavits Lili 6, Muszka Zita 4, Ács-Sánta Kata 4, Puskás Lili 4, Polt Gréta 2. Szabó Noémi, Tóth Frotti,
Török Flóris-Törekvés SE/B: Körmendy 6, Bertalan 6, Labancz 5, Nagy 3, Tóth 2, Sáhi 2, Szalai 1, Buzás, Bihari, Mandl, Pongó .