Sűrű hétvégét zárt U16/B csapatunk, szombaton a junior korosztályban tették magukat próbára a BKG ellen, ahol az idősebbek zóna védekezése túl kemény feladatnak bizonyult. Vasárnap azonban saját korosztályában bizonyíthattak lányaink, ahol magabiztos győzelem született a a DEAC/A ellen.

“A negyven perc zóna elleni támadás nem volt könnyű fiatal csapatunknak, de sokáig hiányzott a tudatos agresszív egyéni- és csapatvédekezés a mi részünkről. A kialakított helyzetek még nem mindig tudatosak, ezért a befejezéseink is akadoztak. A mérkőzés végére sikerült több energiát fektetni a védekezésbe és jobban megnehezíteni ellenfelünk dolgát, bár ez az eredményben nem mutatkozott meg. Sokat tanulhattak a lányok a mai mérkőzésből, amit remélem a saját korosztályukban is tudnak majd hasznosítani” – mondta a csapat edzője, Kertész Dávid.

BKG Prima Akadémia – Vasas Akadémia/C 66-37 (17-9,15-12,16-9,18-7)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/C: Ulrich Z. 11, Hruby L. 8, Rubint Á. 6, Benyovszki P. 4, Kohán P. 2, Vukmir A. 2, Molnár K. 2, Varga P. 2, Maróty D., Igaz E., Szabó F.

“Gratulálok a lányoknak a magabiztos győzelemhez, sok taktikai elemben mutattak fejlődést. A hajtással sem volt probléma, mind a negyven percet komolyan vették. Vannak olyan technikai elemek, melyben komoly javulást várok a következő hetekben azért, hogy nagyobb legyen a támadó repertoárunk. A mérkőzésből kiemelném Sophiet (14 pont, 16 lepattanó, 4 szerzett labda, 5 assziszt), Ágit (18 pont, 9/12 mezőnymutató, 3 blokk), Rékát (6 szerzett labda és 6 assziszt) és Lizát (5 assziszt) a statisztika alapján. Továbbá biztató, hogy Patitól is egyre több bátor és jó megmozdulást látunk támadásban. Büszke vagyok a lányokra, és remélem rajta maradunk ezen az úton” – értékelt Kertész Dávid.

Vasas Akadémia/B – DEAC/A 78-28 (17-5,15-10,22-8,24-5)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Kohán P. 2, Herzog B. 8, Benyovszki P. 4, Igaz E. 6, Kálmán L. 2, Masier S. 14, Rubint Á. 18, Kemény Sz. 14, Halász L. 2, Varga P. 4, László R. 4