Gyerek/B korosztályunk túl van a harmadik fordulón, ahol az első mérkőzésen első győzelmet arattak Farkas Fanni lányai. A második találkozó már nehezebbnek bizonyult, azonban a következő fordulóra a cél a dupla győzelem.

„A korai kelés ellenére fantasztikusan kezdtük az első meccsünket. A lányok küzdöttek, hajtottak, minden edzői utasítást tökéletesen végrehajtottak. Jó védekezést, gyönyörű támadásokat láthattunk tőlük, több játékos látványos láb közötti és hát mögötti kézváltásokkal kápráztatta el a nézőket. Előfordultak ugyan rossz passzok és kihagyott ziccerek is a mérkőzésen, de ezeket a hibákat a védő térfélen agresszív védekezésünknek köszönhetően minden alkalommal ki tudtuk javítani. Külön dicséret a lányoknak azért, hogy (a félidei 3 darab büntetőn kívül) a rendes játékidő alatt nem tudott ellenfelünk kosarat szerezni” – mondta a csapat edzője, Farkas Fanni.

Török Sasmadarak – Vasas Bolhák 3-88
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Szabó Noncsi 18, Firle-Kiss Bora 12, Muszka Zita 11, Kárpáthegyi Léda 10, Béres-Nagy Szofi 9, Mayr Lara 8, Márton Lia 6, Toman Zsófi 5, Turóczy Dalma 1, Kollár Kata 1, Tompa Nonó 1

„A következő meccsre, mint ha kicserélték volna a csapatot. Önbizalom nélkül, szétszórtan, rengeteg hibával játszottunk, nyoma sem volt az első mérkőzésen látott bátor támadó játéknak, agresszív védekezésnek, így a második negyed végére jelentős hátrányba kerültünk. Nagy szükség lett volna arra, hogy a félidei büntetőkkel behozzuk a lemaradást, de sajnos ez nem sikerült, 16 pontos előnnyel kezdhette ellenfelünk a harmadik negyedet. A második félidő első két-három percében a lányok ott folytatták a játékot, ahol az előző negyedben abba hagyták. Dekoncentráltan kosaraztak, sorra hagyták ki az ajtó-ablak ziccereket. Egy kisebb fejmosás után elkezdtek végre küzdeni, csúsztak-másztak a labdákért, figyeltek a befejezésekre, és ennek meg is lett az eredménye. Nyolc ponttal megnyertük a negyedet, így maradt esély arra, hogy az utolsó etapban fordítsuk meg a mérkőzést. Amilyen jól hagytuk abba a harmadik játékrészt, olyan rosszul kezdtük a negyediket. Ahelyett, hogy a lányok felszívták volna magukat, és az első meccshez hasonló agresszív védekezéssel “bedaráltuk” volna ellenfelünket, lelketlenül, rengeteg hibával játszottunk. A Kaszások csapata az utolsó pillanatig hajtott a győzelemért, így megérdemelten nyerte a mérkőzést. Szomorú vagyok, hogy az első mérkőzésen látott csodálatos játékot egyetlen meccsel ennyire el tudtuk rontani. Az biztos, hogy rengeteget tudunk tanulni az ilyen vereségekből, a következő hónapban még keményebben dolgozunk majd azon, hogy a lányok a negyedik fordulóban ne csak egy, hanem két meccsen keresztül tudják majd megmutatni mire képesek” – összegezte Farkas Fanni.

Vasas Bolhák – Kaszás Girls 28-46
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Toman Zsófi 6, Kárpáthegyi Léda 5, Firle-Kiss Bora 4, Muszka Zita 3, Szabó Noncsi 3, Márton Lia 3, Béres-Nagy Szofi 2, Tompa Nonó 1, Mayr Lara 1