Megszerezte idei első győzelmét a Vasas Amazonok csapata a hétvégén. A csata elleni vereséget követően U12-es lányaink a BLF ellen már sikerrel jártak.

„Mindig fontos szerepe van annak, hogy hogyan kezdünk el egy mérkőzést, hiszen ha könnyű kosarakat tudunk dobni, akkor az egy plusz löketet ad a lányoknak. Sajnos a Csata ellen ezt idén még nem tudtuk megvalósítani. Rosszul kezdtük a meccset, és az első félidő végére 16 pontos hátrányt halmoztunk fel. A folytatásban viszont harciasabb fokozatra kapcsoltak a lányok, ami meg is látszott az eredményen, az utolsó negyedet 7-7-el zártuk. Támadásban a helyzeteinket ha pontosabban fejezzük be, nem lett volna ekkora a különbség. A vereség ellenére megdicsérem a lányokat, mert ez volt az első olyan mérkőzés, ahol azt láttuk, hogy senkinek sincs elveszett labda, csúsztak-másztak és harcoltak a lányok az utolsó percig” – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

Vasas Amazonok – Csata Csillagok 38-58 (10-24, 13-15, 8-12, 7-7)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Frotti-Blanka 9, Mici 6, G.Lili 4, Zoé 3, Dóri-Zita 2, Zozi-P.Lili-Kata 1, Eszter-Liza 0.

„A BLF elleni meccset tompán kezdtük, de a második negyedben már érvényesíteni tudtuk az akaratunkat, amivel sorra könnyű kosarakat tudtunk dobni. Egész mérkőzésen nagyon keményen védekeztük, az ellenfelet mindegyik negyedben 8 pont alatt tudtuk tartani. Önfeledten, bátrabban játszottunk, és volt egy Karli Dórink, aki extra passzaival egymás után többször is üres helyzetbe hozta a társait. Megtört a jég, megvan az első győzelmünk, így tovább lányok” – mondta Ambrus Szandra.

BLF KK/A – Vasas Amazonok 28-65 (7-7, 8-25, 8-11, 5-22)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Eszter 16, Zoé 10, Frotti 7, Liza 6, P.Lili-Zozi 5, Zita-Blanka 4, Mici 3, G.Lili-Kata 2, Dóri 1.