A Budapest Serdülő Bajnokság keretein belül január 5.-én és 6.-án is pályára lépett a Vasas Akadémia serdülő B csapata. Míg szombaton a Törekvést sikerült legyőznünk egy szoros mérkőzésen, vasárnap nem jártunk sikerrel a Csata DSE ellen.

„Ellenfelünkkel már háromszor találkoztunk idén, mindannyiszor vereség lett a vége, ezért is örömteli ez a szűk győzelem. Egész jól sikerült védenünk ellenfelünk elzárásait, de a labdáshoz még mindig mehetnénk közelebb. Támadásban nem tudtunk felállt védelem ellen gyakorolni, mert a csapdán áthozott labdát már nem sikerült lelassítani, így sok hibába kényszerítettek minket. A csapat nagy része érdemben tudott hozzátenni a győzelemhez” – mondta a csapat edzője, Kertész Dávid.

Törekvés SE – Vasas Akadémia/B 44 – 47 (9-13,14-6,9-14,12-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Édes L., Fogarasi K. 6, Herzog B. 8, Hruby L., Igaz E. 6, Ilcsik B. 6, Kemecsei Z., Milassin B. 2, Palánki H. 4, Starosta T. 7, Szabó F. 6, Balás N.

„A második negyed közepétől szoros mérkőzést játszottunk ellenfelünkkel, de a végjátékban több hibát vétettünk mind a két palánk alatt. Védekezésben sikerült jól védenünk az elzárásokat, de 1-1 védésünk gyenge volt. Felállt védelem ellen lassan és körülményesen játszottunk, ami megpecsételt minket. Támadásban Kincsőt és Flórát, míg védekezésben Bogyót és Kincsőt emelném ki” – értékelt Kertész Dávid.

Csata DSE – Vasas Akadémia/B 51 – 49 (16-5,4-20,16-13,15-11)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Édes L., Fogarasi K. 17, Herzog B. 2, Hruby L. 5, Igaz E. 4, Ilcsik B., Kemecsei Z., Milassin B., Palánki H. 1, Starosta T. 2, Szabó F. 15, Balás N.