A Vasas Bolhák is két mérkőzést játszottak a hétvégén, a PSE Párducok elleni találkozó nem a terv szerint alakult, a Zsíros Akadémia Kőbánya/Harmat fiú csapata ellen azonban egy remek hajrával sikerült bezsebelni egy győzelmet.

„Az első mérkőzést kicsit megilletődve kezdtük, sok hibával játszottunk. Szerettük volna a lányoktól, hogy az edzésen tanultakat alkalmazzák. A büntetőkre jobban oda kell figyelnünk. Összességében az utolsó negyedre fáradtunk el, ami a három dobott ponton is meglátszott” – mondta a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

Vasas Bolhák – PSE Párducok 25-44 (4-6, 8-16, 10-10, 3-12)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Mayr Jana 13, Sepsey Lilla 3, Örsi Anna 2, Juhász-Kelly Hanna 2, Szemerédi Szonja 2, Péter Janka 1, Bogyó Laura 1, Szabó Emma 1, Horváth Csilla, Jakó-Szalai Zita, Péter Zsófi

„Pihenő nélkül játszottuk a második mérkőzést. Az első három negyedben alul maradtunk a fiúk ellen, de a negyedik negyed utolsó három percében életre keltünk, olyan küzdeni akarást láthattunk a lányoktól, amivel magukon felül teljesítettek. Tizenhárom pont hátrányból tudtunk fordítani, és az utolsó hét másodpercben egy ponttal mentek a fiúk. Egy gyors ziccer után átvettük a vezetés, így 0,5 másodperc volt hátra és a fiúk jöttek. Szerencsére ki tudtuk védekezni, így egy szoros meccsen sikerült nyernünk. Bogyó Laurát külön kiemelném a védekezése és küzdeni akarása miatt” – értékelt a csapat edzője, Kapornai Dóra.
Mivel a meccset megnyertük, így az első kenguru B-s mérkőzésünk is meglett.

Zsíros Akadémia Kőbánya/Harmat – Vasas Bolhák 50-51 (15-9, 13-19, 15-3, 7-20)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák:Mayr Jana 22, Bogyó Laura 12, Juhász-Kelly Hanna 6, Örsi Anna 5, Sepsey Lilla 2, Péter Zsófi 2, Szemerédi Szonja 1, Szabó Emma 1, Péter Janka, Horváth Csilla, Jakó-Szalai Zita