Magabiztos győzelmet aratott a DVTK Hun-Therm a Vasas Akadémia otthonában a Tippmix Női NBI/A bajnokság 6. fordulóján. Húsz perc kiegyenlített küzdelmett láthattak a kilátogatók, a félidőt követően azonban kiéleződött a két csapat közti különbség.

Ahogy azt megszokhattuk az idei szezonban Pasaréten, most is egy apró köszöntés előzte meg a feldobást, Krivacsevics Dragoljub szakmai vezetőnk kedveskedett egy kis ajándékkal a Vasas nevelésű Aho Ninának és Tyrának. Vendég pontokkal kezdődött a mérkőzés, Charles középtávoliját tapsolhatta meg a népes vendég szurkolótábor. A diósgyőri légiós duplázni tudott a következő támadás alkalmával, majd Toman is betalált, így 0-6-tal nyitott ellenfelünk. Jáhni Zsófi találatával kezdtük meg a pontgyártást, miután Aho Nina második személyi hibáját is begyűjtötte. Tóth Orsi remek hárompontosával zárkóztunk egy pontra, de a túloldalon Charles jutott három büntetőhöz. Kezdeti megilletődöttségünk után fel tudtuk venni a kesztyűt, Jáhni Zsófi újabb találatával két pontra zárkóztunk, majd a csereként beálló Madár Eszti középtávolijával egyenlíteni is tudtunk. Fej-fej mellett küzdöttek a csapatok a negyed második felében, ami a DVTK mérlegét ismerve abszolút minket dicsért. Vendég időkérést követően Tóth Orsi újabb triplájának köszönhetően sikerült átvennünk a vezetést, de Lelik válaszolt a túloldalon. Szépen tartottuk a lépést ellenfelünkkel, egy pontos hátrányból várhattuk a folytatást.

Tadic duplája nyitotta a második negyedet, majd Tenyér dobhatott két büntetőt. Salamon Zsófi hárompontosa hozta meg a hazai szurkolók hangját a rövid szünet után, Lelik azonban egy látványos mozdulattal újra beállította a 4 pontos különbséget. Jó százalékkal értékesítettük kinti dobásainkat, ezúttal Gelei Karola triplájával zárkóztunk. Koncentráltan védekeztünk és kreatívan támadtunk, aminek köszönhetően végig meccsben tudtunk maradni. Milos Pavlovic négy perccel a második negyed vége előtt kért egy rövid taktikai szünetet. Büntetőkkel folytatódott a találkozó mindkét oldalon, Myah Taylor egyet, Grigalauskyte kettőt tudott értékesíteni. Toman pillanatai következtek, a vendégek fiatalja 6 pontot értékesített rövid idő alatt, amivel 8 pontra nőtt a diósgyőri előny. Nem változott az eredmény a folytatásban, emelt fővel mehettünk pihenni a szünetre. Félidőben hazai oldalon Jáhni Zsófi vezette a pontszerzők listáját 8 ponttal, őt követte Tóth Orsi 6, Gelei Karola és Salamon Zsófi pedig 3-3 ponttal. A DVTK-nál Charles és Lelik állt 9, Toman pedig 8 ponttal.

Lelik duplájával 27-37-ről folytatódhatott a mérkőzés, jobban jött vissza a szünetről ellenfelünk. Bő két percet kellett várni az első hazai pontra, amit Salamon Zsófi értékesített büntetőből. Vezetőedzőnk védekezésben látott hiányosságokat, az oldalvonal mellől többször igyekezett tanáccsal ellátni csapatát. Sajnos nemcsak hátul, elől is visszaesett a teljesítményünk, 1-11-es DVTK hajránál volt kénytelen időt kérni Milos Pavlovic négy perccel a harmadik negyed vége előtt. Kezdett nyílni az olló, a diósgyőriek előnyük tudatában nagyon magabiztosan kosárlabdáztak. A másik oldalon mi teljesen elveszítettük az önbizalmunkat. Támadásban semmi sem akart összejönni, hozzá tartozik, hogy ellenfelünk agresszív védekezése nem könnyített a helyzeten. Salamon Zsófi negyed eleji büntetőjéhez Tóth Orsi tudott hozzátenni még egyet, így alakult ki a 2-21-es eredmény a harmadik szakaszban. Ezzel 29-56-ra elhúzott a Diósgyőr, így az utolsó negyedben nagy csodára lett volna szükség.

Tadic használta ki magasságbeli fölényét, amire Gelei Karola válaszolt egy szerencsés hárompontossal. Nem engedett a tempóból a DVTK, az esélyét sem adták meg annak, hogy felbátorodjunk. Támadásban továbbra sem találtuk a megoldást, dobásaink rendre célt tévesztettek vagy el sem jutottunk helyzetig. Az utolsó percekben már mindkét oldal bő rotációval játszott jelezvén ezzel, hogy eldőlt a találkozó. Egy félidőn keresztül remekül tudtuk tartani a ritmust a Diósgyőrrel, a második húsz percet pedig minél hamarabb el kell felejteni. A DVTK Hun-Therm megőrizte veretlenségét és vezető pozícióját a bajnokságban, míg a Vasas egy győzelemmel továbbra is a hetedik.

Számítani lehetett arra, hogy egy ponton kezébe veszi a DVTK az irányítást, de a második félidei teljesítményt illetően nagyon csalódott vagyok. Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen kevesen vagyunk, így nem tudunk megfelelően készülni az edzéseken és meccseken is nagyon rövid a padunk. A csapatok többsége hét közben, edzésről-edzésre építi a magabiztosságot, az előbb említett problémák miatt sajnos nem sikerült megfelelően pályára lépnünk. Kemény ellenféllel kellett megküzdenünk, tiszta helyzeteket hagytunk ki és egy idő után elveszett az önbizalmunk. Vissza kell térnünk az alapokhoz, többet és jobban kell edzenünk még akkor is, ha nem vagyunk elegen a minőségi munkához. A szezon eleje óta egy meccset sem tudtunk teljes kerettel lejátszani, de nem akarok kifogásokat keresni. Húsz percen keresztül egész jól tartottuk a lépést egy nagyon erős csapat ellen, ami azért mindenképp pozitívum. A második húsz perc már közel sem volt olyan fényes, változtatnunk kell azon, hogy ne legyenek ilyen hosszú és intenzív hullámvölgyek. Úgy gondolom, mentalitásban kell elsősorban fejlődnünk – nyilatkozott a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Vasas Akadémia – DVTK Hun-Therm 36-72 (16-17, 11-18, 2-21, 7-16)