Július végén Minszkben rendezték a II. Európai Játékokat, amelyen a Vasas Akadémia játékosa, Böröndy Vivien a magyar 3×3 válogatott tagja volt. Elmondása szerint Vivi nem elégedett az eredménnyel, de óriási élményeket és újabb motivációt adott neki a „kis olimpia”.

„Hatalmas élményben volt részem a nyáron, hiszen részt vehettem Európa legrangosabb sporteseményén, a Fehéroroszországban megrendezett olimpiai Európa Játékokon. Az eseménynek otthont adó Minszkben mindenhol hirdetve volt ez a jeles rendezvény, mely keretein belül több sportágban mérethették meg magukat a sportolók. Nagy élmény volt az egész, a megnyitótól kezdve egészen a meccseken át, az ott-tartózkodásig. Sajnos úgy alakult, hogy csapatunknak csere nélkül, azaz három játékossal kellett kiutaznia egy sérülés miatt, ami ebben a sportágban nem túl előnyös, hiszen egy elég pörgős, fizikális játék a 3×3. Nyilván ezen dolgok ellenére is győzni mentünk, kitettük a pályára szívünk-lelkünk, de sajnos a továbbjutás nem jött össze, ami engem személy szerint nagyon megérintett” – mondta a Vasas Akadémia játékosa, Böröndy Vivi.

„Az olimpiai faluban lakott az összes sportoló, ami már egy alap hangulatot adott az egésznek. Együtt ebédeltünk, mindenki cserélgette saját nemzete olimpiai kitűzőjét. Tényleg olyan volt, mintha egy olimpián vett volna részt az ember, ami keveseknek adatik meg. A faluból ki nem nagyon mentünk, nem rá arra időnk, inkább a pihenésre fordítottuk az esetleges pihenőidőt, ha éppen nem edzettünk. Remélem lesz egyszer az életemben lehetőségem “igazi nagy” olimpián szerepelni, mert ez az Európa Játékok megéreztette velünk, hogy milyen is egy ekkora eseményen részt venni és az országot képviselni. Életem egyik legjobb élménye volt” – tette hozzá Vivi.