Messziről érkezett ellenfelünk a hétvégi barátságos mérkőzésre, a Vasas Akadémia U12-es csapata ugyanis a DVTK Akadémiát fogadta Pasaréten.

“Minden téren hasznos edzőmérkőzést játszottunk a Miskolc csapatával. Jól kezdtük el a meccset, harciasan védekeztünk és több könnyű ziccert is sikerült szereznünk. A második negyedben a játék egy szinttel feljebb kapcsolt, hiszen a vendégek pályán lévő ötöse gyorsabb játékot diktált, amit nekünk egész szépen sikerült felvennünk. A második félidőben megmaradt a gyors tempó és az agresszív védekezés, amiben a lányok a mérkőzés végére elfáradtak és pontatlanul céloztunk, ami meglátszott az utolsó negyedben, hiszen csak 3 pontot tudtunk dobni. Örülök, hogy nem az eddig megszokott csapatokkal játszottunk, hanem egy teljesen új, ismeretlen lány csapattal, akik magasabb fokozatra kapcsolva játszottak, a magassági fölényüket jól használták és erősebbek is voltak nálunk. Ennek ellenére fel tudtuk venni velük a harcot és egy nagyon jó, izgalmas mérkőzést játszottunk, amiből meríteni tudunk a későbbiekben a fiú csapatok ellen is!
Büszke vagyok a lányokra” – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

Vasas Akadémia – DVTK Akadémia 40-55 (10-10, 15+5-17+4, 7-4, 3-20)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Szabó Emília-Pácza Blanka 7, Szíj-Krisánszky Zoé-Mayr Lara-Bori Liza 5, Kollár Kata-Galavits Lili 3, Kárpáthegyi Léda-Karli Dóri 2, Puskás Lili 1, Tóth Frotti-Muszka Zita 0.