A Vasas Akadémia felnőtt csapatának csütörtök esti edzésén egy igazi legenda, Duško Vujošević foglalt helyet a piros-kékek kispadján. 

A Partizán Belgrád legendás edzője, Duško Vujošević budapesti látogatása során tiszteletét tette felnőtt csapatunk edzésén. A montenegrói születésű tréner négyszer nyert szerb-montenegrói, hatszor pedig szerb bajnokságot, ötszörös Adria Liga győztes, FIBA Korać Cup győztes, a 2009-10-es szezonban pedig az Euroliga Final Four-jáig jutott a Partizánnal, és megkapta az év edzője elismerést.

Duško természetesen az edzés során megosztotta gondolatait csapatunk szakmai stábjával, az edzést követően pedig játékosainknak is készült néhány jó szóval.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Vasas Akadémiát egy ilyen szintű edzőlegenda látogatta meg. Nem is olyan régen, amikor még a Partizán edzője volt, abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy részt vehettem, és megnézhettem azokat a kiváló edzéseket, amiket tartott. Nagy boldogság, hogy megoszthattuk egymással tapasztalatainkat Európa egyik legjobb edzőjével, és tanulhattam tőle. Kimondottan az egyéni képzései voltak érdekesek, amiket Dule a legtehetségesebb fiatal játékosaival végzett a klubban. Szintén rendkívül megtisztelő, hogy a mi edzéseinket nézve felismerte és megdicsérte az általunk végzett minőségi munkát, és saját szemével bizonyosodott meg fiatal tehetségeinkről. Beszélgetésünk témája minden esetben a kosárlabda volt, és nagyon értékes tanácsokkal gazdagodtunk. A dicséretek, amiket kaptunk, és a barátság a modern kosárlabda szakma egyik legnagyobb alakjától még tovább fog minket ösztönözni a minél színvonalasabb munkához, amit a Vasas akadémia fiataljaival végzünk” – mondta a Vasas Akadémia szakosztályvezetője, Krivacsevics Dragoljub.