Július 6 és 14 között Szarajevóban rendezték a FIBA U18-as női Európa-bajnokságot, ahol a magyarok ezüstérmet szereztek. A válogatottba négy játékos is a Vasas Akadémiáról érkezett, lányaink meghatározó szereplői voltak a Bosznia-Hercegovinában megrendezett tornának. Dombai Réka az All-Star ötösbe is helyet kapott.

Vasárnap este lezárult Szarajevóban az U18-as A-divíziós Európa-bajnokság, ahol lányaink történelmi siker kapujában álltak, hiszen magyar női válogatott soha nem nyert még Eb-t. Nem volt könnyű dolga Völgyi Péter csapatának, hiszen az elődöntőben a torna legnagyobb favoritjának tartott francia együttes volt az ellenfél.

Forrás: FIBA.basketball
Forrás: FIBA.basketball

A bravúr után következett a döntő, ahol lányaink Olaszországgal néztek farkasszemet. Nem sokon múlott, hogy U18-asaink beírják magukat a történelemkönyvbe, azonban végül nyolc pontos vereséget szenvedünk. Bár a végső siker elmaradt, a lányokra nem lehet panasz,hiszen újra bebizonyították, hogy a magyar kosárlabda Európa elitjébe tartozik. Külön öröm, hogy a válogatottban négy Vasas Akadémia játékos, Boros Berta, Budácsik Dorottya, Dombai Réka és Varga Alíz is meghatározó szerephez jutott, Réka ráadásul az All-Star ötösbe is bekerült.

Forrás: FIBA.basketball
Forrás: FIBA.basketball